Vilniaus apygardos administracinis teismas pirmadienį iš dalies patenkino Genadijaus Kamkalovo skundą.

„Pareiškėjo (G. Kamkalovo – BNS) skundas iš dalies tenkintinas, kad pareiškėjas galėtų apginti savo interesus patikrinti pareigūnų paaiškinimų rinkimo ir protokolavimo metu atliktų veiksmų ir priimtų procesinių sprendimų teisėtumą ir pagrįstumą“, – rašoma teismo nutartyje.

Konkurencijos taryba 2019 metų gruodį atsisakė nagrinėti G. Kamkalovo skundą dėl galimai netinkamai atliktos apklausos motyvuodama tuo, kad tyrimas dar nėra užbaigtas.

G. Kamkalovas teisme siekė, jog taryba pripažintų, kad tarybos pareigūnai pažeidė jo teisę neduoti parodymų prieš save bei norėjo pašalinti iš apklausos protokolo klausimus, prašant komentuoti jam iškeltos baudžiamosios bylos medžiagą.

Tyrimą dėl galimo Konkurencijos įstatymo pažeidimo taryba pradėjo 2018 metų rugsėjį, gavusi iš Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) informacijos, kuri leido įtarti, kad „Latvijas tilti“ ir BMGS bei Lietuvos bendrovės „Hidrostatyba“ ir „Borta“, dalyvaudamos Klaipėdos uosto krantinių ir kitų objektų statybos viešuosiuose pirkimuose, galėjo sudaryti draudžiamą susitarimą.

Šiemet birželį tyrimas buvo nutrauktas, nes teismas įpareigojo Konkurencijos tarybą nenaudoti jai STT perduotos ikiteisminio tyrimo medžiagos.

Vilniaus apygardos teismas gegužę priėmė neskundžiamą nutartį, kurioje pripažino, kad Klaipėdos apygardos prokuratūros sprendimas leisti perduoti STT pareigūnams dalį ikiteisminio tyrimo duomenų Konkurencijos tarybai yra neteisėtas, todėl pastaroji duomenis iš tyrimo pašalino.

Anot tarybos, kadangi likę įrodymai nėra pakankami pažeidimui nustatyti, nuspręsta tyrimą nutraukti.

G. Kamkalovas dėl buvusio Klaipėdos uosto infrastruktūros direktoriaus Gedimino Zumaro papirkimo nubaustas beveik 9,5 tūkst. eurų bauda. Lietuvos Aukščiausiasis Teismas šiemet vasarį priėmė galutinį sprendimą dėl kyšininkavimo.

„Latvijas tilti“ viena ar su partneriais yra gavusi dešimčių milijonų eurų vertės Klaipėdos uosto užsakymų. Be darbų uoste, ji statė Panemunės-Sovetsko aplinkkelį, Geležinio vilko estakadą Vilniuje ir kitus projektus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją