Anot jo, pasiektas kompromisas strimelių kvotas kitąmet mažinti 45 proc. – Europos Komisija siūlė jas mažinti 54 proc. Be to, brėtlingių priegaudos kvotą nuspręsta padidinti 13 proc., nors pradiniame variante Lietuvai buvo siūloma jos nedidinti.

„Sutarimas tenkina, panašiai to tikėjomės. Tikrai nesitikėjome menkių kvotos atlaisvinimo, nes menkės yra draudžiamos ir moksliniai duomenys rodo, kad būklė Baltijos jūroje yra prasta. Buvo svarbu brėtlingių kvotos padidinimas, kadangi duomenys rodo, kad populiacija atsigauna, tai iš tikrųjų gavome to, ko ir tikėjomės“, – BNS telefonu iš Liuksemburgo sakė ministras.

K. Navickas teigė, jog šiek tiek pokyčių bus dėl lašišų žvejybos – nors bendra pramoninė žvejyba liks uždrausta, tačiau rekreacijai bus galima sugauti po vieną žuvį per dieną.

„Vyko diskusijos labiau dėl to, kad būtų leidžiama sugauti lašišas, kurios yra įveistos ir pažymėtos taip, kad joms prieš paleidžiant į laisvę nukerpamas riebalų pelekas, bet kitos šalys su tuo nesutiko motyvuodamos, kad ne visos paleisdamos įveistas lašišas į laisvę taip žymi“, – sakė K. Navickas.

„Pirminiame variante buvo rekreacinė žvejyba numatyta tik tam tikru laikotarpiu ir didesnės galimybės buvo pagauti, o dabar kompromisas pasiektas, kad galima gaudyti ne daugiau kaip vieną žuvį per dieną“, – kalbėjo jis.

Lietuva remia Europos Sąjungos tvarios žvejybos tikslus, tačiau teigia, kad nustatant kvotas turi būti išlaikyta teisinga pusiausvyra tarp atsargaus požiūrio ir sektoriaus stabilumo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją