Lietuvos banko valdyba neprieštaravo planuojamam sandoriui. Finansų rinkos priežiūros tarnyba prašymą dėl leidimo netiesioginiam „Aviva Lietuvos“ įsigijimui gavo liepos 12 dieną, pranešė Lietuvos bankas.

Apie „Allianz“ ketinimus už 2,7 mlrd. eurų įsigyti Didžiosios Britanijos gyvybės draudimo grupės „Aviva” įmones Lietuvoje ir Lenkijoje paskelbta šių metų kovo pabaigoje. „Aviva“ tuomet teigė, kad šiuo sandoriu baigia reikšmingą strateginį dalies verslų pardavimo etapą ir toliau koncentruosis į Jungtinės Karalystės, Airijos ir Kanados rinkas.

„Aviva“ teigimu, klientai įtakos dėl šio sandorio nepatirs, bendradarbiavimas su draudimo tarpininkais taip pat bus tęsiamas tais pačiais pagrindais. Bendrovių „Aviva Lenkija“ ir „Aviva Lietuva“ vadovybė bei darbuotojai lieka dirbti perduodamose įmonėse.

„Aviva Lietuva“ pernai uždirbo 9,6 mln. eurų grynojo pelno – 9 proc. mažiau nei 2019 metais. Bendrovės pasirašytų gyvybės draudimo įmokų suma išaugo 6 proc. iki 55,9 mln. eurų, įmokos į jos pensijų fondus augo 3 proc. iki 69,8 mln. eurų, klientų turtas padidėjo 14 proc. iki 900,3 mln. eurų.

Lietuvos banko duomenimis, „Aviva Lietuva“ pagal pasirašytas draudimo įmokas pernai valdė 19,2 proc. šalies gyvybės draudimo rinkos.

„Allianz“ grupė yra tarp pasaulio didžiausių draudimo ir turto valdymo grupių, turinti daugiau kaip 100 mln. klientų 70-yje pasaulio šalių. 2020 metais „Allianz“ gavo 140 mlrd. eurų pajamų ir uždirbo 10,8 mrld. eurų pelno.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją