Leidimą suteikusi Konkurencijos taryba pažymi, kad kiti rinkos dalyviai nepateikė argumentuotų nuomonių apie būsimo sandorio galimas neigiamas pasekmes konkurencijai.

„Įvertinusi su sandoriu susijusias aplinkybes, Konkurencijos taryba konstatavo, kad dėl numatomos vykdyti koncentracijos nebus sukurta ar sustiprinta dominuojanti padėtis, ar itin apribota konkurencija atitinkamose rinkose“, – teigiama pranešime.

Rugpjūtį skelbta, jog užbaigus sandorį, „INVL Life“ perims visą „Mandatum Life“ draudimo verslą Baltijos šalyse, į kurį įeina apie 30 tūkst. Latvijos, Lietuvos bei Estijos filialų klientų, jų draudimo portfelis, darbuotojai, dirbantys Baltijos šalių filialuose, komercinės sutartys bei kitas su filialų veikla susijęs turtas ir įsipareigojimai.

Apie „Mandatum Life“ verslo Baltijos šalyse įsigijimą „Invalda INVL“ pranešė birželį. Sandorį planuojama užbaigti iki 2022 metų vidurio.

„Mandatum Life“ Baltijos šalyse turi beveik 30 tūkst. klientų. Bendrosios pajamos 2020 metais siekė 7,8 mln. eurų, o pasirašytos draudimo įmokos sudarė 22 mln. eurų. Iki sandorio užbaigimo „Mandatum Life“ veiklą tęs kaip ir iki šiol.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją