Pasak ministerijos, kandidatai, pretenduojantys į nepriklausomo valdybos nario pareigas, turės atitikti bendruosius ir specialiuosius reikalavimus bei nepriklausomumo kriterijus, turėti ne mažesnę kaip ketverių metų patirtį bent vienoje iš šių sričių: finansų, rizikų valdymo ir audito; strateginio planavimo ir verslo plėtros arba informacinių ir ryšių technologijų.

Nurodoma, kad atranką vykdys susisiekimo ministro įsakymu sudaryta komisija, į kurią po vieną atstovą delegavo premjerė, susisiekimo, ekonomikos ir inovacijų ir finansų ministrai bei Valdymo ir koordinavimo centras.

Be trijų nepriklausomų narių, bendrovės valdyboje dirbs ir vienas Susisiekimo ministerijos deleguotas narys.

Valstybės valdomas Lietuvos radijo ir televizijos centras (Telecentras) pernai uždirbo 209 tūkst. eurų grynojo pelno – 68,3 proc. mažiau nei 2019 metais, kai jis siekė 659 tūkst. eurų.

Bendrovės pajamos per metus mažėjo 1,1 proc. iki 20,496 mln. eurų.

Pernai pardavęs „Mezon“ verslą Telecentras išėjo iš mažmeninės telekomunikacijų rinkos. Nuo šių metų pradžios įmonė koncentruojasi tik į TV ir radijo programų siuntimą.

Bendrovė taip pat ėmėsi naujų strateginių veiklos krypčių: valstybės informacinės-telekomunikacinės infrastruktūros konsolidavimo ir plėtros, Vilniaus TV bokšto rekonstrukcijos.

Telecentras yra įtrauktas į strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turinčių įmonių sąrašą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją