„Lidl“ skelbia, kad pirmosiomis dienomis po parduotuvių atidarymo bananų latviai galės įsigyti už ypatingą kainą – 39 euro centus už kilogramą.

Maxima“ parduotuvėse taip pat skelbiama akcija bananams. Internetinėje parduotuvėje „Barbora“ kilogramas bananų taip pat kainuoja 39 euro centus, nors antradienį, spalį 5 dieną, prekės užsisakyti nepavyko, nes jos pritrūko.

Delfi.lv bananų kainų palyginimas „Barboroje“, „Lidl“ ir „Rimi“

„Rimi“ prekybos tinklas skelbia, jog nuo spalio 6-osios pirkėjų laukia net 50 proc. nuolaidos konkretiems produktams, o štai kilogramas bananų kainuos 29 euro centus už kilogramą.

Liudininkai portalui „Delfi“ pranešė, jog kai kuriuose parduotuvėse jau dabar galima įsigyti bananų su nuolaida.

SEB banko ekonomistas Tadas Povilauskas socialiniame tinkle „Facebook“ pastebėjo, kad prekybos tinklo „Lidl“ strategija nesikeičia.

„Smagu prisiminti, kad „Lidl“ strategija nesikeičia – ketvirtadienį prekybos tinklas atidaro pirmąsias 15 parduotuvių Latvijoje ir mūsų kaimynai jau dalinasi būsimomis nuolaidomis. Startuojama su gerokai numuštomis bananų kainomis, kaip ir Lietuvoje prieš penkerius metus. Tiesa, tuomet Lietuvoje startuota su 0,66 EUR/kg kaina, o poryt latviai gaus jų vos už 0,39 EUR/kg. O jei rimtai, mūsų Šiaurės Lietuvai tai nėra labai geros žinios, nes latviai penkerius metus užlėkdavo iki pasienio Lietuvos „Lidl“ dar užsukdami į kitas parduotuves. Dabar to nebebus“, – pastebi ekonomistas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)