Centre kai kuriems specialistams mokėti atlyginimai keleriopai viršija rinkoje siūlomą darbo užmokestį, nors įmonė yra sukaupusi kelis milijonus siekiantį nuostolį, antradienį pranešė Žemės ūkio ministerija

Ji nurodo, kad S. Puodžiukas pareigas paliko ministrui Kęstučiui Navickui pareikalavus pasiaiškinti dėl situacijos.

„Kai įmonėje kai kuriems darbuotojams mokamas net iki 18 tūkst. eurų vidutiniškai per mėnesį siekiantis atlyginimas, klesti nepotizmo apraiškos. Įmonė grimzta į vis didesnius nuostolius ir neturi plano, kaip padėtį taisyti, tad jos vadovas privalo trauktis“, – pranešime sakė ministras.

Pasak jo, netrukus bus paskelbta naujo vadovo atranka.

Abejonių dėl įmonės vadovybės sprendimų kilo birželį patvirtintai naujai bendrovės valdybai, kurios daugumą sudaro nepriklausomi nariai.

Valdybai nerimą kelia tai, kad įmonė dirba nuostolingai ir nesitiki pasiekti šiemet suderintų finansinių rodiklių, bet plano, kaip situaciją suvaldyti, neturi. Be to, atskiriems darbuotojams mokami atlyginimai neatitinka rinkos sąlygų.

Valdyba pastebi, kad įmonėje yra daug darbuotojų, tarpusavyje susijusių giminystės ryšiais. Be to, įdarbinta nemažai žmonių, susijusių su Žemės ūkio ministerijos darbuotojais, tačiau ne visi darbuotojai tinkamai deklaruoja interesus, teigiama pranešime.

Paskyrus laikiną vadovą, valdyba artimiausiame posėdyje inicijuos išsamų Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro vidaus auditą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)