Po Niujorko pagal gyvenimo brangumą seka San Franciskas, turtingų Niujorko priemiesčių konglomeratas Long Ailendo saloje, Bostonas ir Los Andželas.

ACCRA reitingas apima miestus, kuriuose gyvena ne mažiau kaip du milijonai žmonių. Šios organizacijos sudaromas pragyvenimo kainos indeksas apskaičiuojamas pagal daugelį veiksnių, turinčių ypatingos svarbos paprastam amerikiečiui, tai yra, pagal būsto, medicininio aptarnavimo ir kitų paslaugų kainas. Specialistų nuomone, brangiausio miesto titulą Niujorkas išsaugo būtent dėl milžiniškų būsto kainų.

Pavyzdžiui, centriniame Niujorko rajone - Manhetene - išlaidos butui, kurio gyvenamasis plotas sudaro 90 kvadratinių metrų, yra šešis kartus didesnės negu išlaidos tokio pat gyvenamojo ploto butui tokiuose miestuose, kaip, pavyzdžiui, Hiustonas ar Baltimorė. "Pagal brangumą Niujorkas visada buvo pirmasis", - pažymi ACCRA administracijos direktorius Seanas McNamara.

Didžiausias JAV miestas įeina ir į "brangiausių" pasaulio miestų sąrašą. Naujausiais JAV vyriausybės statistiniais duomenimis, šiame sąraše Niujorkas nusileidžia tiktai Tokijui, tačiau lenkia Londoną, Honkongą ir Singapūrą.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją