Kaip rašoma pranešime spaudai, [raėjusių metų pradžioje vidutinis atlyginimas odontologijos įmonėse sudarė 810 Eur, šių metų pradžioje jis buvo 15 proc. didesnis ir pasiekė 928 Eur. Iki šių metų liepos pradžios vidutinis atlyginimas augo dar apie 26 proc. ir pasiekė 1166 Eur. Vertinant nuo 2020 metų pradžios, vidutinis atlyginimas augo apie 44 proc.

„Praėjusiais metais FNTT ir VMI odontologijos sektorių identifikavo kaip rizikingą ir skyrė daugiau dėmesio jo kontrolei. Kaip skelbta, Sveikatos apsaugos ministerija taip pat indentifikavo riziką, o šio sektoriaus kontrolė išliko VMI prioritetu ir šiais metais. Vidutinio atlygio augimui be kitų veiksnių įtakos galėjo turėti ir tęstinis atsakingų institucijų dėmesys, – sako Jurga Tamašauskaitė, „Scorify” verslo sprendimų vadovė. – Visgi, verta atkreipti dėmesį, kad augantis vidurkis dar nesiekia šalies vidutinio atlyginimo ir gerokai atsilieka nuo šio sektoriaus lyderių”.

Vertinant TOP20 didžiausių odontologijos įmonių vidutinį atlyginimą, matoma, kad šių metų liepą jis siekė 2620 Eur. Prieš metus vidutinis atlyginimas buvo beveik 2300 Eur, tad augo apie 14 proc.

Pasak J. Tamašauskaitės, odontologijos paslaugas teikiančiose įmonėse šių metų viduryje dirbo beveik 9 tūkst. darbuotojų: „Lyginant su praėjusių metų pradžia, darbuotojų skaičius šiose įmonėse išaugo apie 6 proc. Didžiausiose įmonėse šių metų viduryje dirbo dešimtadalis visų darbuotojų – beveik 1 tūkst.”

Didžiausiųjų pajamos mažėjo

„Scorify” atlikta didžiausių odontologijos įmonių finansinių ataskaitų analizė rodo, kad praėjusiais metais jos sugeneravo daugiau kaip 43 mln. eurų pajamų. Tai yra apie 730 tūkst. eurų mažiau nei 2019 metais.

„Veiklos sustabdymas pirmojo karantino metu, tikėtina, paveikė visų metų rezultatus. Stebime, kad su apyvartos mažėjimu susidūrė pusė iš 20 didžiausių įmonių. Vyravęs neapibrėžtumas ir poreikis taikyti papildomas saugumo priemonės galėjo praretinti pacientų srautus ir atsiliepti apyvartai”, – teigia J. Tamašauskaitė.

Bendras TOP20 įmonių per metus uždirbtas pelnas augo nuo 5,816 mln. iki 6,455 mln. eurų.

„Galime matyti, kad šio sektoriaus didžiausioms bendrovėms pavyko suvaldyti pandeminius iššūkius ir dirbti efektyviai – tik viena patyrė nuostolių. Visos kitos dirbo pelningai, o 14 iš jų netgi uždirbo daugiau pelno nei prieš metus, – sako Jurga Tamašauskaitė, „Scorify” verslo sprendimų vadovė. – Pagal Statistikos departamento informaciją, nuo pirmojo karantino pradžios odontologų paslaugos brango apie 12 proc. Ir nors pandeminė situacija reikalavo išlaidų saugumo priemonėms, padidėję paslaugų įkainiai galėjo turėti įtakos pelningumo rezultatams”.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)