„Vytautas SPA“ grupei priklauso Birštone esantys aktyviųjų mineralų SPA namai „Vytautas Mineral SPA“, gerai žinomi Lietuvoje.

„Siekiame ne įsitvirtinti esamoje verslo sferoje, o sukurti naują nišą, todėl sukūrėme išskirtinį ir nestandartinį viešbučio ir SPA kompleksą, į kurį priimami tik suaugusieji (N-21), – pasakoja „Vytautas SPA“ verslo grupės vadovas Vytas Brusokas. – Tokia interjero, architektūros ir pakraipos visuma Lietuvoje yra naujovė, neturinti analogų.“

Naująjį kompleksą sudaro viešbutis, autorinių terapijų ir procedūrų SPA erdvė, konferencijų salė, fine dining restoranas „Kitsch’as“ ir hiperbarinės deguonies terapijos centras „Vytautas Oxygen SPA“. Investicijos dydis – 8 mln. eurų.

„Vytautas Ego SPA“ orientuojasi į reiklius svečius, kurių nenustebinsi įprastiniais sprendimais ir pasiūlymais. Viešbučio interjere vyraujančios šio amžiaus pradžios art deco linijos susipina su idėjomis, kurios būdingos postmodernistinei „Memphis“ grupei. Ryškų ir spalvingą interjerą su komanda kūrė interjero architektė Viktorija Puodžiūtė.

„Užsakovų užduotis mums skambėjo kaip svajonė. Jie sakė: „Darykite, ką norit!“ – prisimena V. Puodžiūtė. – Nebijojome išsišokti. Norėjosi sukurti kitokias, įkvepiančias ir atpalaiduojančias, erdves. Tokias, kuriose žmonės jaustųsi galintys dūkti ir kvailioti. Rezultatas – ryškų sapną primenantis kontrastų pasaulis. Žmonės sako, kad tai – sapnas, į kurį norisi grįžti.“

Sieks prestižinės „Michelin“ žvaigždutės

Komplekso fine dining restorano „Kitsch’as“ sienas puošia milžiniški žaismingi koliažai, iliustruojantys Edeno sodą. Šie vaizdai – puiki įžanga, sukurianti norą patirti kitokį patiekalų skonį.

Autorinį meniu kuria komanda, kuriai vadovauja Lietuvoje pripažintas virtuvės šefas Darius Dabrovolskas ir šefo padėjėjas Erikas Janerikas, tarptautiniame jaunųjų virtuvės meistrų čempionate „International Young Chefs Challenge“ Kinijoje iškovojęs bronzos medalį. Moderniąją gastronomiją jie ir komanda derina su klasikinės virtuvės sprendimais – taip sukuria naujų netikėtų skonių.

„Mes – kičas gerąja šio žodžio prasme, – „Kitsch’ą“ apibūdina restorano vadovas Žilvinas Byčius. –Tai, kas nesuderinama, pas mus neatsiejama. Tai, kas nelogiška, mūsų restorane neišvengiama. Esame nedideliame Birštone, bet mūsų ambicijos ir įsipareigojimai svečiams nenusileidžia geriausiems šalies restoranams. Jau šiandien esame verti geriausiųjų radaro. Augsime iki prestižinės „Michelin“ žvaigždutės.“

Vienintelis tokio tipo įrenginys Baltijos šalyse

SPA erdvėje specialistai siūlo keliolika autorinių kūno arba veido terapijų ir procedūrų.

Hiperbarinės deguonies terapijos centre „Vytautas Oxygen SPA“ veikia vienintelė tokio tipo dešimtvietė hiperbarinės deguonies terapijos kamera Baltijos šalyse. Ši kamera – hermetiška patalpa. Joje svečiai su sandariomis veido kaukėmis per uždaro kontūro deguonies tiekimo sistemą kvėpuoja grynu medicininiu deguonimi. Oras barokameroje suslegiamas iki 2,5 atmosferų slėgio, kuris prilygsta slėgiui 10 metrų gylyje po vandeniu.

„Tokie seansai organizmą maksimaliai prisotina deguonies. Tai padeda gydant daugiau nei 30 skirtingų ligų ir traumų, – pasakoja „Vytautas SPA“ medicinos centro vadovas Mantas Jurkonis. – Seansai regeneruoja, gerina savijautą ir pristabdo senėjimo laikrodžius. Nerkite! Investuokite į savo sveikatą šiandien.“

Investicijų priešistorė ir ateities planai

1983 m. pradžioje Birštone legendinis architektų duetas Aušra ir Romualdas Šilinskai pradėjo statyti vandens ir purvo gydyklą. Tačiau bėgant metams pastatas virto griuvėsiais.

2013-aisiais idėja atgimė kaip vienas didžiausių Lietuvos Nepriklausomybės laikų lietuviškų rekonstrukcijos projektų. Tai – 2016 m. duris atvėrę vieninteliai Baltijos šalyse aktyviųjų mineralų SPA namai „Vytautas Mineral SPA“. Į juos buvo investuota 20 mln. eurų.

Šios ir kitos investicijos ėmė formuoti naują kurorto veidą ir didinti turistų srautus. Naujasis toliau besikeičiantis Birštonas atviras šiuolaikiškiems poilsio ir SPA paslaugų objektams. Jis – senojo ramaus kurorto su tyliomis alėjomis ir Kneipo sodu atsvara.

„Vytautas Mineral SPA“ buvo pradžia. Tai, ką pavyko sukurti, praturtina miestą, garsėjantį karališka praeitimi, – teigia Birštono merė Nijolė Dirginčienė. – Naujasis Birštonas bus judresnis ir įvairesnis. Artimiausiuose mūsų ir investuotojų planuose – pastatyti Nemuno prieplaukas, įveiklinti jo krantinę ir t. t.“

Netolimoje ateityje „Vytautas SPA“ investuos į Birštono poilsio namų kvartalą, grožio klinikas, vandens pramogų parką ir kitus nekilnojamojo turto objektus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (291)