Paslaugų balanso perviršis per metus padidėjo 11,8 proc. iki 1,3 mlrd. eurų ir siekė 9,8 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP).

Sparčiausiai per metus augo kelionių paslaugų eksportas (2,6 karto) ir importas (3,9 karto).

Didžiausią paslaugų eksporto ir importo dalį (atitinkamai 60 ir 56,9 proc.) sudarė transporto paslaugos. Didžiausias perviršis (722,5 mln. eurų) buvo kelių transporto paslaugų balanso, o didžiausias deficitas (83,2 mln. eurų) – jūrų transporto paslaugų balanso.

Paslaugų eksportas į ES valstybes siekė 70,1 proc. viso paslaugų eksporto ir per metus padidėjo 34,4 proc. Paslaugų importas iš ES valstybių siekė 65,2 proc. paslaugų importo ir augo 48,9 proc.

Pagrindinė Lietuvos paslaugų eksporto partnerė antrąjį ketvirtį buvo Vokietija. Eksportas į ją per metus padidėjo 25 proc. Didžiausią dalį sudarė transporto (76,1 proc.) ir kitos verslo (7,6 proc.) paslaugos.

Pagrindinė paslaugų importo partnerė buvo Lenkija. Importas iš jos per metus augo 64,3 proc. Didžiausią dalį sudarė transporto ir kelionių paslaugos (atitinkamai 81,9 ir 6,7 proc.).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)