„Tokio „Nativitos“ pardavimų sumažėjimo buvo galima tikėtis, kai Baltarusijos valstybės kontrolės komitetas atskleidė, kad jos parduodamų vaistų antkainis yra didesnis, nei leidžiama įstatymu“, – rašo portalas „ej.by“, kurį cituoja vz.lt.

Pasak Valstybės kontrolės komiteto, nuo 2018-ųjų birželio iki 2019 metų rugsėjo įmonė, pirkdama iš Rusijos farmacijos kompanijos „Biokad“ vaistus ir juos parduodama valstybės monopolininkei „Belfarmacija“, taikė nuo 19,98 proc. iki 121,24 proc. dydžio antkainius. Įstatymu leidžiamas antkainis galėjo svyruoti nuo 2 iki 6 procentų.

Antkainiai „Nativitai“ papildomai leido uždirbti daugiau kaip 16 mln. Baltarusijos rublių (BYN). Bauda buvo dukart didesnė už šią sumą – 32,3 mln. rublių (apie 11 mln. eurų).

Priešpandeminiais 2019 metais „Nativitos“ pardavimai viršijo 17 mln. eurų, o šiemet per aštuonis mėnesius buvo apie 4 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)