„Investicijos į mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros sprendimus, šios srities infrastuktūros plėtrą yra ilgalaikės ir neša didžiulę grąžą. Jos atveria kelius spartesnei inovacijų plėtrai bei glaudesniam verslo ir mokslo bendradarbiavimui, o verslui suteikia galimybę prisitaikyti prie globalių pokyčių ir sėkmingai konkuruoti pasaulio rinkose. Tai didina ne tik įmonių, bet ir visos Lietuvos konkurencingumą“, – įsitikinusi ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Pasak ministrės, projektų atranka pagal šią priemonę bus atliekama konkurso būdu, todėl įmonės konkuruos tarpusavyje. Taip siekiama, kad atranka vyktų skaidriai, o finansavimas būtų skiriamas reikšmingiausiems ir daugiausiai naudos teikiantiems projektams.

Priemonė „Smart Invest Lt+“ skatina tiesiogines užsienio investicijas į aukštą pridėtinę vertę kuriančius produktus, suteikia galimybę įmonėms kurti naują arba plėsti esamą infrastruktūrą, leidžia greičiau diegti inovacijas, sakoma Ekonomikos ir inovacijų ministerijos pranešime. Pagal šią priemonę šalyje plėtojantiems veiklą užsienio investuotojams bus finansuojamas mokslinių tyrimų įrangos įsigijimas, mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros veiklų vykdymas, personalo išlaikymas, reikalingų medžiagų, patentų ir licencijų įsigijimas.

Didžiausia projektui galima skirti finansavimo lėšų suma – 3 mln. eurų tiesioginėms užsienio investicijoms į MTEP veiklas ir 4,5 mln. eurų – MTEPI infrastruktūrai kurti ar plėsti.

Užsienio investuotojai paraiškas gali teikti iki šių metų spalio 27 d. VšĮ Lietuvos verslo paramos agentūrai.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją