Vertingiausia šalies įmone tapo biotechnologijų bendrovė „Thermo Fisher Scientific Baltic“, įvertinta 2,9 mlrd. eurų.

Vertingiausių įmonių šimtuką 15min.lt padėjusi sudaryti finansų analitikė Daiva Rakauskaitė neslėpė, kad „Thermo Fisher Scientific Baltic“ komanda sugebėjo įtikinti strateginį akcininką, kad jis Lietuvoje toliau vystytų produktus ir gamybą.

„Pirma sėkmės priežastis – buvę ir esami vadovai. „Thermo Fisher Scientific Baltic“ visuomet garsėjo stipria vadovybe. Antra, stipraus užsienio investuotojo pritraukimas – tai jiems leido perkelti ir savo žinias, ir dalį užsakymų į Lietuvą. Plius jiems buvo pateikta ant stalo dovanėlė – COVID-19, dėl ko labai išaugo apyvarta, eksportas. Džiugu, kad ir daug mokesčių sumokėjo“, – 15min.lt vardijo Vilniaus pramonės ir verslo asociacijos prezidentas Sigitas Besagirskas.

Turto valdymo bendrovės „INVL Asset Management“ vyriausioji ekonomistė Indrė Genytė-Pikčienė anksčiau sakė, kad „Thermo Fisher Scientific Baltics“ rezultatai jau kurį laiką tempia aukštyn visos šalies pramonės rezultatus.

Tuo metu pernai pirmoji buvusi „Maxima grupė“ šiemet yra antra – jos vertė pasiekė 2,25 mlrd. eurų. 2020 metais antroje sąrašo vietoje buvusi „Ignitis grupė“ šiemet nusileido į trečiąją poziciją, nors jos vertė taip pat paaugo ir pasiekė 1,66 mlrd. eurų.

„Žiūrint į ilgalaikę tendenciją, „Maxima“ aukso amžius pasibaigė ir ji po truputėlį gali pradėti leistis. Stiprėja konkurencija ir matome gyventojų nuotaikas, bent trumpuoju laikotarpiu – mažėja darbuotojų skaičius, internete visokių akcijų, kaip „nepirk Maximoje“, ir tas veikia“, – svarstė S.Besagirskas.

Ketvirtoje vietoje šiemet debiutuoja naujokė – aruodas.lt ir kitus skelbimų portalus Baltijos šalyse valdanti „Baltic classifieds group“, pasiekusi 1,3 mlrd. eurų įvertį. Penktoje vietoje yra transporto ir logistikos grupė „ME investicija“ („Girteka logistics“) pasiekė 1,27 mlrd. eurų įvertį, šešta – „Telia Lietuva“ su 1,17 mlrd. eurų, septinta – „Achemos grupė“ su 1,022 mlrd. eurų įveršiu.

Aštuntoje vietoje yra „Swedbank“ (963 mln. eurų), devintoje – „Lietuvos geležinkeliai“ (946 mln. eurų), o dešimtuką užbaigia SEB bankas (877 mln. eurų).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)