Nauji DPD siuntų skirstymo centrai bus pastatyti Šiaulių laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) ir Telšiuose, netoli policijos komisariato. Į šių centrų statybą numatoma investuoti daugiau kaip 4 mln. eurų, jie pradės veikti 2022 metų rudenį, teigiama „DPD Lietuvos“ pranešime.

Dėl „built-to-suit“ tipo centrų statybos „DPD Lietuva“ sutarė su Norvegijos kapitalo nekilnojamojo turto plėtros įmone „Baltic Sea Properties AS“ (BSP), iš kurios vėliau juos įsipareigojo nuomotis ilgalaikei nuomai.

„Stebint dabartines e. komercijos tendencijas ir nuolat augančius siuntų srautus, neabejojame, kad ateityje siuntų pristatymo paklausa tik didės. Tai atspindi ir statistika – dar pernai pristatėme 13 mln. siuntų – 28 proc. daugiau nei 2019 m., panašus augimas numatomas ir šiemet. Būtent todėl plečiame savo infrastruktūrą ir didiname siuntų skirstymo pajėgumus visoje šalyje“, – pranešime sakė „DPD Lietuvos“ operacijų direktorius Arūnas Strazdas.

Pasak „Baltic Sea Properties“ vadovo Lietuvai Sigito Jautakio, logistikos ir sandėliavimo paskirties objektai yra paklausūs, o šis rinkos segmentas turi geras plėtros perspektyvas.

„Lietuvos logistikos NT objektų plėtros ir nuomos rinkoje dirbame jau daugelį metų, turime sukaupę ne mažą veiklos patirtį, būtinas technines ir juridines žinias, todėl, net ir esant DPD terminalų specifikai dėl didelio kiekio mikroautobusų aptarnavimo, nesunkiai pritaikėme mūsų profesionalios komandos patirtį naujo objekto vystymui“, – teigė S. Jautakis.

Bendras naujųjų „DPD Lietuva“ terminalų dydis sieks beveik 4 tūkst. kvadratinių metrų, iš jų Šiaulių LEZ – 2,31 tūkst., o Telšiuose – 1,46 tūkst. kvadratinių metrų. Siuntų pristatymo centruose bus įrengta atitinkamai 40 ir 30 zonų, skirtų kurjerių mikroautobusų pakrovimui bei atitinkamai 16 ir 8 sunkvežimių pakrovimo zonos.

DPD atėjimą į Šiaulių LEZ jos valdybos pirmininkas Giedrius Valuckas laiko strateginiu poslinkiu, zonai siekiant tapti ne tik svarbiu regiono pramonės, bet ir logistikos centru.

„Šiaulių LEZ matome ne tik kaip pramonės, bet ir kaip logistikos centrą, kuris integruoja Šiaulių oro uostą, plečiamas susisiekimas geležinkeliu ir sausumos keliais. Todėl DPD atėjimas sukurs daugiau sinergijos bei taps pamatu plėsti sparčiai besiplečiančios ekonominės zonos identitetą“, – pabrėžė G. Valuckas.

Šiaulių LEZ DPD siuntų skirstymo infrastruktūrai statyti ir plėsti išnuomojo 2,8 ploto sklypą. Šiuo metu ekonominėje zonoje užpildyta 20 proc. investicijoms skirto ploto.

Šiuo metu „DPD Lietuva“ šalyje turi penkiolika siuntų skirstymo centrų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją