Iš anksto parengtame kreipimosi tekste, po kuriuo renkami Nacionalinės dujų, elektros ir šilumos vartotojų lygos narių parašai, teigiama, kad Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija negina viešojo intereso, vartotojų teisių bei ekonominių interesų ir todėl jos veikla prieštarauja šalies Konstitucijai.

„Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija, norėdama paslėpti savo darbo neobjektyvumą, šališkumą bei sudaryti galimybę šilumos ir karšto vandens tiekėjams nustatyti nesąžiningą kainą, visą informaciją bei sprendimus apie investicijų derinimą, bazinių kainų nustatymą, amortizacinių atskaitymų derinimą paskelbė konfidencialia“, - teigiama K.Griniaus pasirašytame pranešime.

Jame pateikiamas ir pavyzdys, kuris, anot K.Griniaus, iliustruoja komisijos neobjektyvumą. Praėjusių metų gruodį svarstant klausimą dėl bendrovės „Druskininkų vandenys“ šalto vandens kainų ir kilus ginčui su vartotojais, kurie ginčą grindė Civiliniu kodeksu, V.Jankauskas neva pareiškė: ,,man nusispjauti į Civilinį kodeksą, nes mano perskaityti vadovėliai apie rinkos ekonomiką sako priešingai“.

Tokius K.Griniaus teiginius Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija vertina kaip populistinius ir „laužtus iš piršto“.

„K.Grinius dėsto tikrovės neatitinkančius faktus ir nuolat kelia tuos pačius klausimus, kuriuos sprendžia ir teismai“, - teigiama komisijos pranešime spaudai. Jame sakoma, kad Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas pasisakė dėl konfidencialios informacijos neviešinimo, tačiau Nacionalinė dujų, elektros ir šilumos vartotojų lyga vis tiek kelia šį klausimą.

K.Griniaus vadovaujama lyga, prašydama atstatydinti V.Jankauską, kreipsis į V.Adamkų, nes būtent prezidentas tiesiogiai skiria Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos pirmininką.

Anksčiau V.Jankauską yra raginęs atsistatydinti ir Seimo narys Kęstutis Glaveckas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją