„Šio projekto tikslas – sukurti bendrą fondą, kuris investuotų į mažas ir vidutinės įmones (MVĮ) ir vidutinės kapitalizacijos įmones, įtrauktas į vertybinių popierių biržą (prieš IPO ir IPO stadijoje). Fondo įsteigimas padidintų MVĮ finansavimo galimybes, taip pat leistų instituciniams investuotojams fondo pagalba dalyvauti MVĮ augimo rinkose“, – rašoma dokumentuose.

Europos Komisijai patvirtinus fondo (angl. Capital Market Development Accelerator Fund, CMDAF) projektą ir jo finansavimą, jis pernai pavasarį pradėtas įgyvendinti kartu su Europos rekonstrukcijos ir plėtros banku (ERPB) ir Latvijos bendrove „KPMG Baltics“.

Vyriausybė spręs, ar Lietuvai dalyvauti steigiant fondą. Jai pritarus Lietuvos įnašas į fondą siektų 20 mln. eurų.

„Investicijų ir verslo garantijos“ („Invega“) derėtųsi su Latvijos ir Estijos institucijomis dėl fondo valdymo struktūros ir veiklos sąlygų.

Fondo įsteigimo poreikio vertinimo ir galimybių studijoje pažymima, kad MVĮ nėra labai aktyvios Baltijos šalių kapitalo rinkose, dažniausiai jos finansuojamos iš savininkų kapitalo, bankų kreditų ir vietos bei regionų MVĮ skirtų privataus kapitalo ir rizikos kapitalo fondų.

Šis projektas yra kito, pernai birželį baigto, ministerijos ir ERPB bendro projekto tęsinys. Tas projektas skirtas padėti MVĮ pritraukti finansavimą per vertybinių popierių biržą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)