Kaip jau buvo pranešta anksčiau, prekybos centrą „Alfa“ įsigijo kompanija „Akropolis Group“, priklausanti Lietuvos verslo grupei „Vilniaus prekyba“. Šiai verslo grupei taip pat priklauso „Maxima“ prekybos tinklas, rašo rus.delfi.lv.

„Ko gero, mes buvome ne vieninteliai, kuriems šis savininkų pasikeitimas buvo didelė naujiena. Tačiau egzistuoja susitarimai, užtikrinantys santykius su pastato savininkais daugeliui metų“, – kalbėjo V. Turlais.

Dabar numatoma, kad „Rimi“ gali nuomotis patalpas prekybos centre iki 2034 m. V. Turlais teigimu, derybos su naujaisiais prekybos centro „Alfa“ savininkais kol kas nevyko.

„Dabar sandorį vertina Konkurencijos taryba, tad derybų mes kol kas neplanuojame“, – aiškino V. Turlais.

Rugpjūčio pradžioje „Akropolis Group“ pranešė, kad sudarė sutartį su Norvegijos kompanija „AMD Holding“ dėl jos dukterinės Latvijos įmonės „Delta Property“ 100 proc. kapitalo dalies įsigijimo. Šiai kompanijai priklauso 9,7 ha žemės sklypas Brivibas g. 372 ir čia stovintis pastatas, kuriame įsikūręs prekybos centras „Alfa“. Prekybos centre veikia parduotuvė „Rimi“, o štai kompanijai „Akropolis Group“ priklausančiuose prekybos centruose paprastai būna įrengtos parduotuvės „Maxima“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)