Pasak bendrovės „Venipak“ vadovo Justo Šablinsko, plėtra atlieps verslininkų poreikį turėti geresnį ir greitesnį susisiekimą su Kinija.

„Paklausa krovinių gabenimui tarp Baltijos šalių ir Azijos tik auga, o pasiūloje Europą su kitais žemynais apjungiančių krovininių skrydžių vis dar smarkiai trūksta. Įmonės kenčia nuo nereguliaraus tarptautinių siuntų pristatymo laiko, o tiesioginiai tolimojo susisiekimo skrydžiai regione yra retenybė“, – pranešime sakė jis.

Įmonės teigimu, Ryga siuntų gabenimui oro transportu pasirinkta todėl, kad tai strategiškai patogi vieta prekių gabenimui iš Lietuvos, Latvijos, Estijos bei aplinkinių kaimyninių šalių. Tiesioginis skrydis Ryga-Honkongas siuntų kelionę sutrumpins iki dviejų darbo dienų.

Pirmojo įmonės skrydžio turinį sudarys iš Baltijos šalių ir Lenkijos į Honkongą gabenama kosmetika, automobilių dalys ir kitos siuntos.

Skrydžiai numatomi kartą per savaitę, tačiau bendrovė planuoja reisus spalio viduryje padidinti iki dviejų kartų per savaitę.

Ateityje numatoma oro transporto paslaugų plėtra ir iš kitų Europos oro uostų, o svarstomi reisai – Kinija-Europa, Jungtinės Amerikos Valstijos-Europa bei Jungtinės Amerikos Valstijos-Kinija.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją