Registrų centro duomenis, sprendimas padidinti kapitalą rugsėjo 13 dieną priėmė „Pigu“ akcininkai. Naujas akcijas piniginiais įnašais apmokės vienintelė „Pigu“ akcininkė – Liuksemburgo bendrovė „MEP Shelfco VIII“, priklausanti „Mid Europa V Management Limited“.

Šiemet liepą „Pigu“ kapitalas jau buvo padidintas 2,365 mln. eurų iki 10,385 mln. eurų. Tuomet bendra naujų akcijų pardavimo vertė siekė 22,979 mln. eurų (252,56 euro už 28,96 euro nominalios vertės akciją), jos buvo apmokėtos įskaitant dvi „MEP Shelfco VIII“ bendrovei suteiktas paskolas (2,387 mln. eurų) bei nepiniginiu įnašu – 20,592 mln. eurų vertės Estijos bendrovės „Hobby Hall Group“ akcijomis.

„Mid Europa Partners“ šiemet birželį baigė „Pigu“ ir „Hobby Hall Group“ akcijų įsigijimą, sujungdama kelis milijonus registruotų klientų keturiose šalyse – „Pigu.lt“ Lietuvoje, „Kaup24.ee“ ir „Hansapost.ee“ Estijoje, „220.lv“ ir „Xnet.lv“ Latvijoje bei „Hobbyhall.fi“ Suomijoje.

„Mid Europa Partners“ yra nepriklausoma privataus kapitalo įmonė, orientuota į augančias vidurio ir rytų Europos rinkas. Iš Londono, Varšuvos, Bukarešto ir Stambulo veikianti „Mid Europa Partners“ yra surinkusi ir valdo apie 5,3 mlrd. eurų dydžio fondą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją