„Kvotos yra išnaudotos ir mano asmenine nuomone, jos galėtų būti padidintos. Tikiuosi, kad vežėjai su profesinėmis sąjungomis pasieks sutarimą, dėl kurio yra diskutuojama jau pernelyg ilgai. O tada Socialinės apsaugos ir darbo ministerija galėtų žengti tą žingsnį, kurį mes palaikytume“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė ministras.

Pasak jo, su vairuotojų trūkumu susiduria ne tik Lietuva, bet ir kitos šalys, pavyzdžiui, Vokietija ar Jungtinė Karalystė.

„Lietuvos išskirtinumas tas, kad mūsų transporto sektorius yra toks didelis, kad Lietuvos vairuotojai, Lietuvos gyventojai niekada neužpildys visų tų darbo vietų“, – sakė M. Skuodis

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai neskyrus papildomų 15 tūkst. kvotų trečiųjų šalių piliečių įdarbinimui, Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacija „Linava“ teigė, jog dėl to vežėjai nuostolius skaičiuoja dešimtimis milijonų eurų.

Ministerija pasiūlė vežėjams tartis su profesinėmis sąjungomis, kaip pagerinti vairuotojų darbo sąlygas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)