„Galimybės iš tikrųjų yra milžiniškos. Kelios Taivano įmonės yra labai svarbios puslaidininkių tiekėjos pasaulyje. Ir Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen akcentavo, kad puslaidininkiai ir jų pajėgumų stiprinimas Europoje yra labai svarbus. Aš išskirčiau tai kaip svarbų elementą ir Lietuvos įmonėms. Kuo mes išmanesnius produktus gaminame, tuo jų labiau reikės“, – LRT radijui komentavo A. Armonaitė.

Pasak ministrės, partnerystė puslaidininkių srityje padės sustiprinti Lietuvos pozicijas globaliose tiekimo grandinėse.

„Aišku, Taivanas yra ne tik apie puslaidininkius, ten yra įdomi rinka, kurioje Lietuvos produktai jau yra populiarūs, tokie kaip šokoladas ar alus. Manau, kad galbūt ir kai kuriems aukštos pridėtinės vertės produktams atsiras vietos šioje rinkoje – lazeriams ar kitiems lietuviškiems dalykams.

Laukiame ir Taivano investicijų. Spalio pabaigoje Lietuvoje lankysis didžiausia istorijoje Taivano verslininkų delegacija – daugiau kaip 40 įmonių atstovai atskrenda specialiu reisu į Lietuvą. Tai yra naujų kontaktų mezgimo pradžia“, – teigė ekonomikos ir inovacijų ministrė.

A. Armonaitė tikisi, kad Lietuvai atsiveria nauja rinka – ir eksportui, ir mūsų šalies įmonių importui.

„Tai yra esminis dalykas diversifikuoti tas ekonomines partnerystės erdves, kad nuo vieno tiekėjo ar partnerio nebūtum priklausomas. Tai tą daro visas pasaulis, tą darys ir Lietuva“, – akcentavo ministrė.
Robertas Macius

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)