Naujoje strategijoje pabrėžiama, kad ERPB, vykdydamas veiklą Lietuvoje, sieks padėti Lietuvai sparčiau judėti žaliosios ir žiniomis grįstos ekonomikos keliu. Tęsiant Banko veiklą ir pradėtus projektus, toliau bus didinamas energijos ir išteklių vartojimo efektyvumas, bus kuriamos ir diegiamos inovatyvios ir skaitmeninės technologijos, vystoma kapitalo rinkų plėtra.

Atsižvelgdamas į pandemijos poveikį ir skatindamas atsigavimą, Bankas numato investuoti ir į privatų sektorių – ERPB turi galimybę identifikuoti ir investuoti į inovatyvias, sparčiai augančias bendroves tiesiogiai per struktūrizuotus skolos ir akcijų produktus ir netiesiogiai dalyvaudamas investiciniuose fonduose ir finansinėse institucijose partnerėse.

„Naujojoje ERPB strategijoje numatytos kryptys puikiai dera su „Naujos kartos Lietuva“ planu, kuriame didelį dėmesį skiriame perėjimui prie žalios ir skaitmeninės ekonomikos, atitinka Vyriausybės strateginius tikslus ir bendrus ES lygmens prioritetus.

Džiugu, kad tolesnis bendradarbiavimas su ERPB bus grindžiamas sukaupta sėkminga institucijos veiklos mūsų šalyje patirtimi. Tikiu, kad šios strategijos įgyvendinimas ir ERPB resursai efektyviai papildys nacionalines ir europines priemones ir svariai prisidės prie Lietuvos ekonomikos transformavimo žalesnės, išmanesnės link, tuo pačiu sukuriant prielaidas tolesniam tvariam augimui“, – teigė finansų ministrė Gintarė Skaistė.

Nuo savo veiklos pradžios 1992 m. ERPB investavo daugiau kaip 1,1 mlrd. eurų į 104 projektus Lietuvoje. Ankstesnės, 2016–2020 m. strategijos Lietuvai įgyvendinimo laikotarpiu daugiausiai dėmesio skirta konkurencingumo stiprinimui, kapitalo rinkų plėtrai, investicijoms į energijos gamybą iš atsinaujinančių išteklių ir energijos vartojimo efektyvumui didinti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)