Kaip jau skelbta, praėjusį penktadienį A. Dulkys patikslino ribojimus viešojo maitinimo įstaigoms – nuo pirmadienio asmenys be galimybių paso gali prisėsti tik prie lauko stalelių, ne daugiau nei po 5 asmenis ar vienos šeimos narius.

Tačiau trečiadienį įsigaliojo dar viena nauja nuostata, leidžianti pasinaudoti tualetu.

„Užtikrinti, kad asmenys, neatitinkantys (...) nurodytų kriterijų, į viešojo maitinimo įstaigos uždaras erdves būtų įleidžiami tik pasinaudoti tualetu, dėvint kaukes“, – toks naujas sprendimo patikslinimas įsigaliojo nuo trečiadienio.

Sveikatos apsaugos ministro patarėja ryšiams su visuomene Aistė Šuksta sako, kad įvertintos susidarančios situacijos.

„Atsižvelgiame į visas gaunamas pastabas: ir iš verslų, ir iš visuomenės, esame linkę greitai reaguoti, jei tik galime“, – sako A. Šuksta.

Kavinės, restoranai, barai ar kitos maitinimo įstaigos, lauke aptarnaujančios galimybių paso ar jį atitinkančio dokumento neturinčius asmenis, privalo riboti lankytojų srautus.

Lankytojai eilėse turi laikytis saugaus ne mažesnio kaip 2 metrų atstumo vienas nuo kito, o vietose, kuriose susidaro lankytojų eilė, turi būti pažymėti privalomi ne mažesni kaip 2 metrų atstumai tarp eilėje stovinčių lankytojų.

Atstumas tarp stalų turi būti toks, kad prie skirtingų stalų esantys lankytojai vienas nuo kito būtų nutolę ne mažesniu kaip 2 metrų atstumu. Jei tarp stalų įrengiamos ne mažesnės nei 90 cm pločio ir 140 cm aukščio pertvaros, atstumas tarp stalų gali būti toks, kad prie skirtingų pertvaromis atskirtų stalų esantys lankytojai vienas nuo kito būtų nutolę ne mažesniu kaip 1 metro atstumu.

Lankytojai maistą ir gėrimus vartotų tik prie stalų, prie vieno stalo leidžiant būti ne daugiau nei 5 asmenims, išskyrus vienos šeimos ir (ar) vieno namų ūkio narius. negalima tiekti maisto savitarnos principu, negalima tiekti cukraus, druskos, padažų ar kitų pagardų bendro naudojimo induose ar pakuotėse.

Įstaigos negali siūlyti apklotų, daugkartinio naudojimo meniu, kurie nedezinfekuoti po kiekvieno naudojimo, naudoti daugkartinių staltiesių, padėklų ir kt.

Įstaigų viduje gali lankytis tik asmenys, turintys galimybių pasą – jiems tokie ribojimai nėra taikomi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (223)