„Man atrodo, kad nė vienas minimalios algos kėlimas, kiek yra jų buvę anksčiau, nesąlygojo kažkokių labai didelių bankrotų ar užimtumo sumažėjimo, ar nedarbo išaugimo. Tokios tendencijos nesame fiksavę. Visgi atlyginimų kėlimas grįžta tam tikru kampu į biudžetą: žmonės turi daugiau pajamų, daugiau gali išleisti pinigų“, – LRT Radijui sakė Monika Navickienė.

„Mano įsitikinimu, minimali mėnesinė alga gyventojams turi augti, todėl, kad ekonominės sąlygos leidžia tai daryti“, – sakė ministrė.

BNS primena, kad Vyriausybės, darbdavių ir darbuotojų interesams atstovaujanti Trišalė taryba rugsėjo pradžioje nesusitarė dėl MMA didinimo nuo 2022 metų sausio. Didžioji dalis profesinių sąjungų palaikė Vyriausybės siūlymą didinti MMA 88 eurais (13,7 proc.) – nuo 642 iki 730 eurų, tačiau darbdaviai su tuo nesutiko – jie piktinosi, kad Vyriausybė savo ankstesnį siūlymą MMA didinti iki 703 eurų pakeitė nepasitarusi su Trišale taryba.

Jei Trišalėje taryboje nepavyks rasti bendro sutarimo, galutinį sprendimą priims Vyriausybė.

Darbo kodeksas numato, kad MMA galima mokėti tik už nekvalifikuotą darbą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)