Paaiškindama savo sprendimą, „Moody‘s“ nurodė, kad rėmėsi sustiprintu banko mokumu, sumažėjusia turto valdymo rizika, tvirtu kapitalu ir augančiu skolinimu, kuris padės išlaikyti tvarų banko pajamų augimą, sakoma banko pranešime.

„Vertiname, kad „Moody‘s“ pastebi banko padarytą pažangą. Reitingų agentūros komentarai atspindi mūsų strategiją ir prioritetus artimiausiam laikotarpiui – skirsime dar didesnį dėmesį klientams, auginsime savo verslą ir didinsime jo efektyvumą, kartu išlaikydami stiprią finansinę būklę ir apdairų rizikos valdymą“, – pranešime cituojamas „Luminor Bank AS“ generalinis direktorius Peteris Bosekas.

„Moody‘s“ patvirtino „Luminor“ ilgalaikių indėlių reitingą A3 vietoj prieš tai buvusio Baa1, suteikė Baa1 ilgalaikių skolos vertybinių popierių reitingą vietoj buvusio Baa2. Bazinis kredito vertinimas (BCA) pakeistas į baa3 iš ba1. Sandorio šalių rizikos reitingas (CRR) ir Sandorio šalių rizikos vertinimas (CRA) buvo pagerinti atitinkamai į A2/P-1 iš A3/P-2 ir A2(cr)/P-1(cr) iš A3(cr)/P-2(cr). Trumpalaikiams indėliams suteiktas P-2 reitingas. Ilgalaikių indėlių ir skolos vertybinių popierių reitingų perspektyva pakeista į stabilią, vietoj teigiamos.

„Luminor“ yra trečias pagal dydį finansinių paslaugų teikėjas Baltijos šalių bankininkystės rinkoje. 2300 „Luminor“ darbuotojų aptarnauja 870 000 klientų.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją