Investicijos prisidės prie kito „Avia Solutions Group“ plėtros etapo, orientuoto į keleivių ir krovinių aviacijos, orlaivių priežiūros ir inžinerijos paslaugų, įgulos mokymo, antžeminio aptarnavimo ir logistikos paslaugų augimą. Grupė ketina investiciją, visų pirma, panaudoti tolesniems strateginiams įsigijimams, ir kitiems įmonės plėtros tikslams įgyvendinti. Prie „Avia Solutions Group“ valdybos prisijungs ir amerikiečių „Certares“ valdybos nariai, dar labiau sustiprinsiantys organizacijos valdymą. Be prisidėjimo prie „Avia Solutions Group“ augimo planų, ši nauja partnerystė suteiks įmonių grupei prieigą prie įspūdingos „Certares“ patirties bei plataus rinkos žaidėjų-partnerių tinklo.

Gediminas Žiemelis, „Avia Solutions Group“ įkūrėjas ir valdybos pirmininkas, sakė: „Džiaugiamės galėdami pasveikinti JAV įsikūrusius „Certares“ kaip naują strateginį mūsų grupės partnerį. Ši svarbi partnerystė yra kito „Avia Solutions Group“ ilgalaikio vystymosi etapo pradžia ir mūsų globalaus partnerystės tinklo plėtros tęsinys.

Esame įsitikinę, kad „Certares“ įspūdinga patirtis bei koncentracija į kelionių sektorių taps nepamainoma vertybe kitame „Avia Solutions Group“ augimo etape.“

Tom Klein, „Certares“ vyresnysis vadovaujantis direktorius, sakė: „Per daugelį metų versle, „Avia Solutions Group“ sugebėjo įsitvirtinti rinkoje kaip viena didžiausių aviacijos paslaugų teikėjų. Investuodami į „Avia Solutions Group“ siekiame prisidėti prie tolimesnio įmonių grupės augimo aviacijos sektoriuje, kur jau dabar grupė turi užtikrintą paslaugų kokybės ir pasiūlos pranašumą.

„Avia Solutions Group“ – tarptautinė aviacijos paslaugų grupė, valdanti beveik 100 biurų bei gamybos stočių. Įmonių grupė vienija daugiau nei 7,000 profesionalų, teikiančių pažangiausius sprendimus aviacijos industrijoje ir už jos ribų. „Avia Solutions Group“ teikia orlaivių remonto, pilotų ir kitų aviacijos specialistų mokymų, atrankos bei nuomos, antžeminio lėktuvų aptarnavimo ir kuro pylimo, verslo klasės skrydžių, aviacijos IT sprendimų, kelionių organizavimo ir kitas paslaugas. Grupė aptarnauja virš 2,000 klientų nuo Amerikos iki Azijos bei turi daugiau nei 500 licencijų įvairiai veiklai vykdyti.

„Certares“, Jungtinėse Amerikos Valstijose 2012 m. įkurta įmonė, daugiausia dėmesio skiria tiesioginėms investicijoms į nuosavybės teise valdomus sandorius, pasitelkdama didelę turizmo pramonės sektoriaus patirtį ir didelį dėmesį skirdama plėtrą skatinančiam darbui su partnerių vadovų komandomis. „Certares“ subūrė komandą, turinčią dešimtmečius operacinės ir investicinės patirties privataus kapitalo, kelionių, turizmo, svetingumo ir su kelionėmis susijusių verslo ir vartotojų paslaugų srityse. Daugiau informacijos apie Certares -www.certares.com.

Tikimasi, kad sandoris bus užbaigtas 2021 m. ketvirtąjį ketvirtį, gavus reikalingus konkurencijos ir priežiūros institucijų leidimus atitinkamose valstybėse, kur veikia sandorio šalys.
Sandoriui tarpininkavo tarptautinis investicijų bankas Morgan Stanley & Co. International, o teisės patarėjai –advokatų kontora White & Case.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)