„Tai bus visiškai nauja stotis, tačiau ji nebus didelė – ne tiek daug turime autobusų. Senoje stotyje turėtą akcijų dalį savivaldybė pardavė, nes su kitais akcininkais ilgai nepavyko sutarti, ką turėtume daryti su ta teritorija ir pačia autobusų stotimi“, – BNS sakė B. Markauskas.

Pasak jo, nauja stotis bus statoma šalia senosios, kurią dabartiniai jos savininkai ketina pertvarkyti į prekybos centrą.

„Kol mes dar nebuvome pasitraukę iš senosios stoties akcininkų, taip pat svarstėme galimybę jos atnaujinimui pritraukti investuotoją (kuris galėtų įrengti ir parduotuvę – BNS). Visgi buvo nutarta, kad šis procesas gali per ilgai užsitęsti, nes dalis akcijų priklausė ir privačiam kapitalui, su kuriuo buvo pakankamai sudėtinga susitarti“, – aiškino B. Markauskas.

2020 metų pabaigoje savivaldybė už 222,8 tūkst. eurų aukcione pardavė 51,85 proc. įmonės „Stotis“, kuri valdo senąją autobusų stotį, akcijų. Jį laimėjo didžiausią kainą pasiūliusi įmonė „Plungupė“, iki tol valdžiusi 46,48 proc. akcijų.

„Tikėjomės, kad naują stotį pavyks pastatyti už parduotas akcijas, aišku, gavosi brangiau, todėl dalį lėšų turės skirti ir pati savivaldybė iš savo biudžeto. Šiam projektui finansavimo negauname nei iš valstybės, nei iš Europos Sąjungos“, – teigė B. Markauskas.

Naują autobusų stotį statys bendrovė „Viremidos statyba“, su kuria rugpjūčio viduryje savivaldybės administracija pasirašė 777,4 tūkst. eurų vertės sutartį. Praėjusią savaitę ji skelbė, jog jau pradėti paruošiamieji statybos darbai, o naująją stotį ketinama atidaryti kitų metų pavasarį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)