UAB „Palink“, valdanti prekybos tinklą „Iki“, informavo, kad galimybių pasus tikrins 7 objektuose:

  • IKI Jonava2, J. Basanavičiaus g. 6, Jonava
  • IKI Vyturys, Laukininkų g. 19-1, Klaipėda
  • IKI Rožynas, Piniavos skg. 10-1, Panevėžys
  • IKI Mindaugas, Mindaugo g. 25, Vilnius
  • IKI Žalieji ežerai, Visalaukio g. 1, Vilnius
  • IKI Visoriai, Bajorų kelias 4, Vilnius
  • IKI Lyra Turgus, Lyros g. 5a, Šiauliai


Dar 19 objektuose, kur yra įsikūrusios IKI parduotuvės, galimybių pasus tikrins prekybos centrų savininkai.

„Galimybių pasai bus tikrinami prie pat įėjimo į pastatą, viduje. Priklausomai nuo sprendimų, galimybių pasai arba bus skenuojami tam skirtu skeneriu, arba tikrinami vizualiai apsaugos darbuotojų. Kilus įtarimams, asmens dokumentas gali būti patikrintas“, – paaiškina „Iki“ komunikacijos vadovė Vaida Budrienė.

Patikras atliks papildomai tam pasamdyti apsaugos darbuotojai.

Ten kur bus tikrinami galimybių pasai, kaukės taps rekomenduojamos – tačiau tik prekybos salėje.

„Tuo tarpu koridoriuose veido kaukes, kaip ir anksčiau, privaloma dėvėti“, – sako V. Budrienė ir paaiškina, kad tokia dviprasmybė susidaro dėl šiuo metu galiojančio teisės akto – tikimasi, kad sprendimai bus patikslinti.

„Ten, kur bus tikrinamas galimybių pasas, prašome visų mūsų klientų, einant į parduotuvę, turėti jį iš anksto pasiruošus. Gali būti, kad piko valandomis galimybių paso tikrinimas gali šiek tiek užtrukti, tačiau daroma bus viskas, jog mūsų klientai kaip galima greičiau patektų į pastatą ir apsipirktų saugiai bei patogiai. Taip pat primename, kad nepaisant galimybių paso tikrinimo ir kaukių devėjimo rekomendacijos, kiti saugumo reikalavimai ir toliau išlieka. Tai saugaus atstumo laikymasis, asmens higiena“, – teigia V. Budrienė.

Ji prašo supratimo darbuotojams, kurie stengsis, kad patikrinimas būtų greitas ir neapkrautas, kad klientai patirtų kuo mažiau nepatogumų ir saugiai bei maloniai apsipirktų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (220)