Už pažeidimą bendrovėms 2019 metais solidariai skirta bendra 1,07 mln. eurų bauda.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) ketvirtadienį galutinai nutarė, kad Konkurencijos taryba turi dar kartą spręsti dėl individualių sankcijų skyrimo.

Teismas sutiko su tarybos ir pirmosios instancijos teismo vertinimu, kad įmonės pažeidė Konkurencijos įstatymą – jos kliudė pareigūnams atlikti patikrinimą ir gauti tyrimui reikalingus dokumentus, jie buvo priversti laukti, kol bus suteikta prieiga prie įmonės e. pašto serverio, o per tą laiką informacija ištrinta be atkūrimo galimybės.

2020 metų vasarį Vilniaus apygardos administracinis teismas iš dalies patenkino bendrovių skundus ir grąžino Konkurencijos tarybai išspręsti klausimą dėl individualių baudų. Šį sprendimą aukštesnės instancijos teismui skundė ir taryba, ir įmonės.

2017 metais Konkurencijos taryba pradėjo tyrimą dėl galimo konkurenciją ribojančio susitarimo viešuosiuose pirkimuose. Jį atlikti trukdė „Būsto aplinkos“ darbuotojai tarpininkaujant „Mano būsto priežiūros“ darbuotojams, todėl bauda skirta abiem bendrovėms.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją