Pirkimą įgyvendina Turto valdymo ir ūkio departamentas prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos. Ekonomiškai naudingiausias pasiūlymas bus išrenkamas pagal kainą.

Departamento direktorius Giedrius Griška informavo, kad pirkime varžosi daugiau nei 20 dalyvių.

„Kol kas dar yra vertinami pasiūlymai. Vokų atplėšimas vyko antradienį, daugiau nei 20 įmonių yra pateikusios savo pasiūlymus. Kadangi skaičius yra pakankamai didelis, šiuo metu vyksta pasiūlymų vertinimas, ar jie atitinka iškeltus reikalavimus. Kol kas nei apie kainas, nei apie konkretų įmonių skaičių, su kuriomis sudarysime sutartis, dar atsakyti negaliu. (…) Visada tikimės, kad konkurso metu tiekėjai pasiūlys šiek tiek mažesnes kainas ir tokiu būdu valstybė sutaupys, tačiau kol kas sunku pasakyti“, – teigia G. Griška.

Jis vertino, kad įvertinus pasiūlymus laimėtojai bus paskelbti kitą savaitę, tačiau dar užtruks sutarčių pasirašymai, kadangi laimėtojų bus ne po vieną, o daugiau – bus pasirašomos preliminarios sutartys.

Tai reiškia, kad darbai ir komponentai būtų perkami pagal poreikį, ir kiekvieno užsakymo metu patvirtinti pardavėjai varžytųsi iš naujo dėl mažiausios kainos. Tačiau kainą pardavėjai galės tik mažinti arba palikti tokią pačią, kokią pasiūlė pirkime.

„Pasirašius sutartis, po to seks realūs darbai – juos dėliosimės pagal tai, kur, kokiuose ruožuose, darbų ir medžiagų reikia, ir pagal tai bus sudėlioti prioritetai“, – sako G. Griška.

Pirkimo apimtis detalizuojama žemiau pateiktoje lentelėje.

Statys piramidės principu

Pagal pateiktą principinę schemą matyti, kad koncertinos barjeras būtų įrengiamas trimis „aukštais“ – pagrindą sudarytų trys koncertinos rulonai, ant jų būtų įrengiami dar du, o viršuje liktų vienas koncertinos rulonas. Bendras barjero aukštis – 2,94 metro.

„Montuojama 3:2:1 būdu (piramidės principu), tiesiant 3 rulonus vieną šalia kito ant žemės, 2 rulonai tiesiami (dedami) iš viršaus ant žemės gulinčių 3 rulonų ir 1 rulonas keliamas aukščiausiai ant 2 rulonų. Kuolų ir tvirtinimo dalių (rišimo vielos ir įtempiamos vielos) pagalba sutvirtinant vielą vieną su kita“, – rašoma reikalavimuose.
Koncertinos montavimo schema

Planuojama, kad 100 metrų barjero būtų įrengiama per 4-5 valandas, tam iš viso reikėtų 22 žmonių: po 6 kuolų kalėjus, koncertinos kilnotojus ir vielos tempėjus, po 2 vielos rišėjus ir vielos karpytojus.

Tam reikės didžiulio kiekio komponentų: 25 vnt. 3,5 metro kuolų, 50 vnt., žemesnių 2,5 metro kuolų, 60 koncertinos rulonų po 10 metrų, 400 metrų vielos surišimui ir įtempimui, taip pat įvairios technikos. Kuolai turi būti pagaminti iš karštai cinkuoto plieno ar lygiavertės medžiagos

Stulpeliai tvirtinami į žemę (kalami, gręžiami ir pan.) – apie 80 cm.

Tiekėjų kvalifikacijos reikalavimai pirkime nekeliami ir netaikomi.

Šis barjeras iš koncertinos yra papildomas – jau skelbta, kad už 152 mln. eurų planuojamą įrengti ir apsauginę tvorą, kurios aukštis turi būti ne mažesnis kaip 3 metrai.

Nutraukė dvi pirkimo dalis

Pirkimas iš viso buvo 6 dalių, tačiau dvi dalys buvo nutrauktos anksčiau, atsižvelgiant į gautą pretenziją – priimtas sprendimas tikslinti sąlygas, kurios laikytinos esminėmis.

Nutraukta pirmoji dalis – iki 3 milijonų metrų vielos, skirtos teritorijos aptvėrimui ir jos apsaugai nuo galimo priešo gyvosios jėgos puolimo, įsigijimui.

Taip pat nutraukta šeštoji dalis – vielos tiesimo ir montavimo darbai, pjaunanti viela „Concertina“ arba lygiavertė, skirta teritorijos aptvėrimui ir jos apsaugai nuo galimo priešo gyvosios jėgos puolimo, bei komplektuojančios dalys (500 kilometrų atstumui).

Pasak G. Griškos, tai neturės įtakos darbų spartai.

„Nutrauktos dvi dalys susijusios tik su pačia viela, koncertina. Manome, kad jos netrūks dėl to, kad nemažai pačios koncertinos yra gauta ir paramos pagrindais, ir įsigyjant iš kitų šaltinių. Tad pačios vielos trūkumo šiuo metu nejaučiame ir tikimės, kad artimiausiu metu jos visiškai pakaks“, – sako G. Griška.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (154)