„Linas Agro Group“ 2020–2021 finansinių metų ataskaitoje neseniai paskelbė, kad Tautvydo Barščio kontroliuotų bendrovių „Kauno grūdai“, Kaišiadorių ir Vilniaus paukštynas bei ir su jomis susijusių dar maždaug 30 bendrovių kontrolinius akcijų paketus liepą įsigijo už 73,469 mln. eurų.

Tačiau ši sandorio suma nepasako visos jo istorijos – vertės, prisijungtos bendrovės verslo vertės.

„Paskelbta suma yra teisinga, tačiau ji tik nurodo už akcijas jau sumokėtą grynųjų pinigų sumą. Pats sandoris yra struktūrinis, į jo vertę taip pat reikėtų įskaičiuoti įsipareigojimus, kuriuos prisiima pirkėjas“, – komentavo su privataus kapitalo investuotojais dirbantis neįvardijamas specialistas.

„Linas Agro Group“ komunikacijos vadovė Jorinta Zolubaitė „Verslo žinioms“ sakė, jog sandoriu perimtus įsipareigojimus bei įsigytų įmonių vertę planuojama atskleisti akcininkams ir investuotojams skirtame vebinare lapkričio 4 dieną.

Neįvardijamas investicinės bankininkystės atstovas mano, kad perimto verslo vertė gali siekti apie 200 mln. eurų, tačiau tuo atveju, jei „KG Group“ paliko pirkėjui visą pelną ir pinigų srautą nuo sandorio pasirašymo iki užbaigimo, jo vertė turėjo būti 20–30 mln. eurų mažesnė.

„Linas Agro Group“ valdybos pirmininkas Darius Zubas liepos viduryje baigus sandorį sakė, kad jis yra didžiausias Lietuvos istorijoje.

Grupė prognozavo, kad po sandorio jos metinės pajamos gali siekti apie 1,3 mlrd. eurų, EBITDA – apie 50-60 mln. eurų, darbuotojų skaičius išaugs nuo 2,1 tūkst. iki 6 tūkst.

Po sandorio „Linas Agro“ valdo 76 įmones.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją