Šioje parodoje Lietuvos verslo įmonės pirmą kartą prisistatys nacionaliniame parodos paviljone, kurį organizuoja verslumo ir eksporto plėtros agentūra „Versli Lietuva“, skelbia Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

„Lietuva turi išnaudoti galimybes tapti svarbia tiekimo grandimi Vokietijos gamintojams. Norime paskatinti Vokietijos įmones plėsti investavimo ir gamybos užsakymo Lietuvoje galimybes“, – pranešime sakė A. Armonaitė.

„Lietuva – puiki lokacija ne tik tradicinei, bet ir naujajai automobilių pramonei dėl palankių investicinių sąlygų bei dėl inovatyvių įmonių, kurios gali tapti partnerėmis kuriant ateities transporto priemones, gausos“, – teigė ji.

Kartu su A. Armonaite Vokietijoje vieši ir susisiekimo ministras Marius Skuodis.

Šių metų „IAA Mobility“ parodoje bus pristatomos išmaniųjų miestų technologijos, elektromobiliai ir kiti inovatyvūs judumo sprendimai.

Vokietija yra ketvirta pagal dydį investuotoja Lietuvoje. Tiesioginės investicijos šiuo metu sudaro 1,45 mlrd. eurų.

Prieš keletą metų Lietuvai pavyko pritraukti Vokietijos kapitalo automobilių elektronikos komponentų gamintoją „Continental“. Bendrovės gamykla buvo didžiausia investicija per 20 metų į gamybos sektorių Lietuvoje.

Balandį bendrovė Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) pradėjo antrosios gamyklos statybas, į kurias bus investuota dar 90 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)