Teismas rugsėjo 2 dieną paliko nepakeistą Vilniaus apygardos teismo gegužę priimtą nutartį.

„Atsakovė („Nekilnojamojo turto valdymas“ – BNS) turi tik vieną darbuotoją, taip pat didelių įsiskolinimų valstybei bei savivaldybei, nepateikė įrodymų, kad mokėtų valstybei ir visus einamuosius mokesčius, neaktualūs ir kiti atsakovės argumentai, kad, nekeliant bankroto bylos, bus išsaugotos darbo vietos, o valstybė gaus pajamų mokesčių pavidalu“, – rašoma teismo nutartyje.

„Nekilnojamojo turto valdymas“ teismui teigė, jog pirmosios instancijos teismas nenustatė jos NT tikrosios rinkos vertės ir dėl to padarė neteisingą išvadą, kad ji yra nemoki.

Vilniaus apygardos teismas gegužę tenkino Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) prašymą ir „Nekilnojamojo turto valdymui“ iškėlė bankroto bylą. Teismas nurodė, kad nors įmonė turi turto už 91,2 mln. eurų, jos įsipareigojimai viršija 75 mln. eurų, be to, ji negali įvykdyti prievolių.

Anot teismo, bendrovė yra nemoki ir nėra pagrindo, kad jos finansinė būklė gali pagerėti.

VMI duomenimis, bankroto inicijavimo metu įmonės nepriemoka buvo 9,99 mln. eurų, iš jų 9,84 mln. eurų jau suėjo mokėjimo terminas. Bendra antstolių išieškoma suma buvo 59,3 mln. eurų.

Pasak teismų, Nekilnojamojo turto registro duomenimis, bendrovei priklauso 116 NT objektų, kurių bendra vertė – 37,3 mln. eurų, dalis turto įkeista hipoteka. Dalį turto už skolas antstoliai bando parduoti varžytinėse.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) pernai rugsėjį galutinai nutarė, kad Valstybinė mokesčių inspekcija teisėtai priskaičiavo daugiau nei 11,8 mln. eurų mokesčių, delspinigių ir baudų „Nekilnojamojo turto valdymui“ už PVM sukčiavimą.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybai (FNTT) atliekant naują ikiteisminį tyrimą dėl galbūt valstybei nesumokėto ir apgaule įgyto daugiau nei 5 mln. eurų PVM, Vilniaus apylinkės teismas liepos viduryje leido mėnesiui suimti įtarimų sulaukusį S. Rachinšteiną.

Prokuratūros atstovė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė BNS sakė, kad pasibaigus suėmimui jam skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir 20 tūkst. eurų užstatas.

2016 metais Lietuvos Aukščiausiasis Teismas pripažino, kad S. Rachinšteinas yra kaltas dėl daugiau nei 700 epizodų kaltinimų ir nuteistas už sunkiausius finansinius nusikaltimus. Jam tuomet skirta pustrečių metų laisvės atėmimo bausmė, vyras ją atliko pataisos namuose.

Tuomet teismai konstatavo, kad jis per fiktyvių įmonių tinklą galėjo legalizuoti apie 3 mln. eurų, pasisavinti per 400 tūkst. eurų PVM. Nusikaltimai įvykdyti 2000–2004 metais.

„Nekilnojamojo turto valdymas“ lygiomis dalimis priklauso Kanadoje registruotai kompanijai „Rakhin consulting enginering“ ir Šveicarijos „United engineering & consulting capital“. Kanados įmonės atstovu įmonės dokumentuose įvardijamas S. Rachinšteino tėvas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)