Nepaisant to, bendrovės pajamos per metus krito 11,4 proc. iki 19,219 mln. eurų, nurodoma Registrų centrui pateiktoje ataskaitoje už metus, kurie prasidėjo 2020 metų balandį ir baigėsi šių metų kovą.

Ataskaitose įmonė nurodė reikšmingo pandemijos poveikio nepajutusi, tačiau įvertinus išliekantį nepastovumą, prognozuoti tolesnę pandemijos įtaką rezultatams yra „gana sunku“.

„HCL Technologies“ pardavimo savikainą per metus sumažino 11,8 proc. iki 15,266 mln. eurų, bendrosios ir administracinės sąnaudos sumenko 20,6 proc. iki 2,622 mln. eurų.

Kovo pabaigoje „HCL Technologies Lithuania“ turėjo sukaupusi 2,706 mln. eurų nepaskirstyto pelno, kuris visas perkeltas į kitus metus.

2019-ųjų pabaigoje, prieš prasidedant pandemijai, „HCL Technologies“ Vilniuje, verslo centre „Asgaard Keys“ atidarė naują biurą.

Kovo pabaigoje „HCL Technologies Lithuania“ dirbo 419 darbuotojų (2020-ųjų kovo pabaigoje – 464).

Bendrovė į Lietuvą atėjo perėmusi iš šalies pasitraukusio banko „Barclays“ paslaugų centro operacijas. Apie tai paskelbta 2018-ųjų pabaigoje.

Įmonė teikia paslaugas IT ir verslo sprendimų, mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros (MTEP), produktų ir platformų kūrimo srityse.

Visos „HCL Technologies“ grupės pajamos siekia apie 11 mlrd. JAV dolerių, o kompanijos atstovai prieš porą metų tvirtino, kad padalinys Lietuvoje bus vienas didžiausių Europoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją