Praėjusią savaitę klausimas Ministrų kabinete buvo atidėtas, tačiau trečiadienį premjerė Ingrida Šimonytė teigė, kad kabinetui pateikta papildomos informacijos ir „turbūt jau niekam abejonių nekyla, kad šitą sprendimą turime priimti“.

Fondą valdančios Valstybės investicijų valdymo agentūros (VIVA) generalinis direktorius Dainius Vilčinskas komentare BNS teigė, kad Vyriausybės sprendimas svarbus – fondas jau yra priėmęs 27 teigiamus sprendimus investuoti, o bendra investicijų suma viršija 160 mln. eurų.

„Daugiau nei 70 proc. visų fondo investicijų sudarys skolinimas išperkant įmonių obligacijas. Tokia valstybės pagalbos forma atitinka tvaraus verslo finansavimo modelį ir yra pripažįstama pasaulyje kaip geroji praktika“, – teigė D. Vilčinskas.

Pasak jo, ruduo neatnešė verslui daugiau užtikrintumo: įmonės kasdien susiduria su apyvartinio kapitalo stygiumi, sprendžia sutrikusių tiekimo grandinių iššūkius, rinkoje neranda trūkstamo finansavimo.

„Todėl fondas ir toliau nuosekliai teiks finansavimą verslui. Skolinsime mums patikėtas lėšas vadovaudamiesi fondo investavimo strategija“, – sakė VIVA vadovas.

Trečiadienį Vyriausybei pateiktas bendrovės verslo planas numato, kad iki 2028 metų bus investuota 254,9 mln. eurų. Taigi, fondas nuo anksčiau planuoto 1 mlrd. eurų mažėja iki 255 mln. eurų.

VIVA anksčiau BNS komentavo, kad fondas planuoja augti tik tiek, kiek verslui reikės finansinės pagalbos.

„Vertindami šios dienos pareiškėjų skaičių ir poreikius bei ekonominę situaciją, manome, kad fondo dydis gali siekti iki 250 mln. eurų“, – rašoma komentare.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)