„Kiekvienas laikmetis pagimdo naujų ir vėlesnių laikų gyventojų ausiai neįprastų profesijų, – sako specialistų paieškos portalo CVMarket.lt atstovė Raimonda Tatarėlytė, – prieš išauštant elektriniams laikams paklausūs buvo žibintininkai, ikikompiuterinėje eroje – mašininkės ir raidžių rinkėjai, prieš gatvėse pasirodant automobiliams – vežikai, račiai ir pakinktų bei karietų gamintojai, nebyliojo kino laikais – taperiai, groję kino seansų metu. Atrodo, kad bent vieną ypatingą profesiją turės ir vis dar pandeminiai 2021-ieji.“

Bendrovė „Dussmann Service“, teikianti valymo, maitinimo, apsaugos, pastatų administravimo bei techninės priežiūros paslaugas pradėjo galimybių paso tikrintojų paieškas. Darbas nesudėtingas, kaip rašoma bendrovės skelbime, susigundžiusiųjų laukia lankstus darbo grafikas, netgi galimybė pasirinkti norimą darbovietę arčiau namų, o taip pat kaip už nesudėtingą visos dienos darbą – 700-1200 eurų bruto atlyginimas. Planuojama priimti apie 80 tokias pareigas eisiančių vyrų ar moterų, jie visi turėtų dirbti prekybos centruose. Bendrovės atstovai teigia, kad sulaukė susidomėjimo naujomis pareigomis, tačiau norėtų, kad jis būtų dar aktyvesnis.

Kiek ilgai darbo turės galimybių paso tikrintojai ir kiek ilgai gyvuos ši profesija, priklausys nuo pandemijos eigos ir nuo Vyriausybės sprendimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (131)