Prezidentas Emmanuelis Macronas pažadėjo „bet kokia kaina“ apsaugoti Prancūzijos įmones ir jų darbuotojus, kai daugelis įmonių buvo priverstos sustabdyti veiklą per tris nuo pandemijos pradžios visos šalies mastu paskelbtus karantinus.

„Bet kurioms išlaidoms padengti skirtą paramą sudarys 80 mlrd. eurų subsidijų ir 160 mlrd. eurų paskolų“, – radijui „France Inter“ sakė B. Le Maire.

Šiuo metu pagalba bus teikiama tik labiausiai nukentėjusiems sektoriams, tokiems kaip turizmas ir laisvalaikis, kurių atstovai kiek vėliau pirmadienį susitiks su B. Le Maire ir kitais pareigūnais.

Vyriausybė tikisi, kad šiais metais Prancūzijos ekonomikos augimas pasieks ir kitos šalys pernai patyrė nuosmukį, šiemet ekonomikos augimas pasieks 6 procentus.

Prancūzijos atsigavimas „tęsis“, , kalbėjo B. Le Maire, daugiausia dėl didesnių vartotojų išlaidų, padedančių ekonomikai veikti „99 proc. savo pajėgumų“.

Jis pridūrė, kad prašymų dėl valstybės remiamų skubių paskolų skaičius liepą sumažėjo iki 50 tūkst., palyginti su 500 tūkst. pernai gegužę.

Net įmonės, kurioms taikomas „sveikatos leidimo“ reikalavimas ir kurios gali aptarnauti tik tuos klientus, kurie pateikia įrodymą, kad yra pasiskiepiję nuo COVID-19 arba yra neseniai atlikę tyrimą ir jo atsakymas yra neigiamas, pavyzdžiui, restoranai, muziejai ir kino teatrai, pranešė, jog veiklos sumažėjimas buvo tik laikinas, pažymėjo ministras.

Nuo šios savaitės įmonės turės užtikrinti, kad visi su klientais asmeniškai bendraujantys darbuotojai taip pat turėtų sveikatos pažymėjimus.

Pasak sveikatos apsaugos ministerijos, iki šiol beveik 72 proc. gyventojų yra gavę bent vieną dozę – tai vienas didžiausių rodiklių tarp Vakarų šalių, – o 43 mln. žmonių (64 proc.) yra visiškai paskiepyti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją