Ekonomikai atsigaunant po pernykščio nuosmukio, vartotojų kainų augimas liepą dar šiek tiek paspartėjo.

Indeksas „PCE Core“, į kurį neįtraukiamos maisto produktų ir energijos kainos, per mėnesį paaugo 0,3 proc., o jo metinis prieaugis sudarė 3,6 proc. ir taip pat buvo didžiausias per 30 metų. Federalinio rezervo sistema (FRS) atsižvelgia į „PCE Core“, kai vertina infliacijos riziką.

Prekybos departamentas taip pat pranešė, kad JAV gyventojų pajamos liepą, palyginti su ankstesniu mėnesiu, padidėjo 1,1 proc. vietoj prognozuotų vidutiniškai 0,2 proc., o išlaidos paaugo 0,3 procento.

Pajamų augimą visų pirma paskatino vyriausybės socialinės išmokos, taip pat privačių bendrovių darbuotojų atlyginimų didinimas.

Tuo tarpu gyventojų išlaidos, kurios yra pagrindinis didžiausios pasaulio ekonomikos augimo veiksnys, liepą augo penktą mėnesį iš eilės.

Vartotojų išlaidos paslaugoms padidėjo 102,6 mlrd. JAV dolerių, tačiau išlaidos prekėms sumažėjo 60,4 mlrd. JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)