Kad Jonavoje yra įsikūrusi šakočių kepyklėlė, dar nepriėjus arčiau išduoda šviežių kepinių kvapas.

Aivaras mus pasitinka prie stalelių lauke ir, kad nesušaltume, iškart siūlo kavos ar arbatos.

Vyras pasakoja, kad jis prieš įkuriant šį verslą paskutinius 14 metų dirbo Airijoje, logistikos centre, vadybininku. Į Lietuvą jis sako grįžęs praėjusių metų kovo mėnesį, prieš pat karantiną.

„Anksčiau buvo taip, kad 9 dienas praleisdavau Airijoje, 9 Lietuvoje. Ten dirbau, čia gyvenau. Čia buvo likusi ir mano šeima.

Kovo 11 dieną į Lietuvą grįžau savo įprastu grafiku ir sužinojome, kad mano žmonai galvoje prasidėjo metastazės, prieš tai ji turėjo krūties vėžį.

Ją operavome, o aš priėmiau sprendimą palikti darbą ir likau Lietuvoje“, – atvirai ir be užuolankų pasakoja Aivaras ir tikina, kad tąkart operacija buvusi sėkminga, o būtent po jos šeima ir sugalvojo idėją užsiimti šakočių kepimu.

„Norėjome sau susikurti darbo vietas, o mano žmona buvo konditerė“, – sako jis ir teigia, kad įmonė „Smaguriukas“ buvo įregistruota 2020-ųjų liepą.

Nors pradžia verslui ir buvo padaryta, po kurio laiko Aivaro žmonos liga atsinaujino, o žiemą šeima jos neteko. Pasak vyro, laikas po to buvęs labai sunkus, buvę ir minčių idėją mesti.

„Bet ši fizinė vieta jau buvo atidaryta, buvo supirkta ir įranga, investuota apie 70 tūkst. Eur, tik nebebuvo to žmogaus, kurio idėja čia ir buvo“, – sako jis ir tikina, kad dabar šis verslas yra ir savotiškas prisiminimas.

Susiradęs naują konditerę, kuri buvo šeimos draugė, Aivaras sako kibęs į darbus, o taip gimęs ir pirmasis šakotis.

„Sėkmingai pagaminome klasikinį šakotį, paskui perėjome prie jų gamybos su romu“, – apie pačią pradžią sako jis ir pasakoja, kad jiems tekę viską daryti nuo nulio, pradedant reikiamomis sukurti receptūromis, tačiau pati verslo pradžia nustebinusi geruoju.

„Ji buvo solidi ir nustebino ne vieną. Turėjome nemažai klientų“, – sako Aivaras.

Šiandien įmonė, be paties šeimininko, turi dar dvi darbuotojas, kurias svečiuodamiesi ir sutinkame. Kol kas kolektyvo nedaug, kaip sako, nes įmonė veikia dar tik 4 mėnesius.

Kepyklėlė savo klientams gali pasiūlyti tris šakočių rūšis – klasikinį, šakotį su romu ir sūrų, pavadinimu „Vyrų džiaugsmas“, kurio sudėtyje yra sūrio.

Aivaras prasitaria, kad klasikinis šakotis žmonos atminimui turi ir savotišką pavadinimą – „Renatulki“.

„Aš pats neišrankus, skaniausio šakočio neturiu“, – šypsosi vyras bei išduoda, kad netrukus pardavime gali pasirodyti ir dar vienas, kaip juokauja, moterims skirtas šakotis. Jis, greičiausiai, vadinsis „Damų šakotis“ ir bus su „Damų“ likeriu bei kokosu.

Įmonės kepami šakočiai yra eksportuojami ir į užsienį, į Norvegiją. Kaip sako, vieni klientai juos užsisako kreipdamiesi tiesiogiai, kiti, per „Facebook“.

„Ten turime giminių, pradėjome bendradarbiauti.

Mūsų šakočių norėjo ir vienas restoranas Ispanijoje, bet ten per sudėtingas ir per brangus transportavimas“, – teigia jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)