Į lietuvių pernai sukurtą startuolį, kurio veiklą prižiūri Lietuvos bankas, investavo „Verslo angelų fondas“ kartu su prekybininkais ir investicinių bankų vadovais. Tai jau antra stambi investicija, kurią šiemet pritraukė „InRento“, praneša bendrovė.

„InRento“ įkūrėjas ir generalinis direktorius Gustas Germanavičius atkreipia dėmesį, kad bendrovės sukurta paslauga yra unikali Europoje. Pasak jo, tai pirmoji euro zonoje licencijuota platforma, leidžianti investuoti į nekilnojamąjį turtą nuomai sutelktinio finansavimo būdu ir gauti pajamas iš nuomos.

„Pirmieji sėkmingi veiklos metai parodė, kad atradome nišą, kuri susidarė dėl alternatyvių mažesnės rizikos investicijų trūkumo. Naujai pritraukta investicija padės „InRento“ šią nišą užpildyti ir kitose Europos rinkose“, – pranešime teigia G. Germanavičius.

Rudenį „InRento“ planuoja išsiplėsti į Ispaniją, kur atvers galimybę investuoti į aukščiausios klasės turizmo nuomą Viduržemio jūros pakrantėje ir Iberijos kalnuose.

„InRento“ kovo pabaigoje pranešė, kad užbaigė pirminį lėšų pritraukimo etapą ir iš Estijos fondo „Startup Wise Guys“ bei verslo angelų pritraukė 130 tūkst. eurų investiciją.

„InRento“ yra valdoma kontroliuojančiosios bendrovės „Rikanus“, registruotos Lietuvoje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)