Bankas savo procedūrose turės apibrėžti, kokiu periodiškumu įvairiuose visos grupės struktūriniuose padaliniuose vertins išteklių poreikį ir tobulins informacinių technologijų sprendimus. „Luminor“ bankas taip pat įpareigotas pagerinti renkamų duomenų kokybę bei mokėjimų stebėsenos sistemą ir, skirdamas reikiamus išteklius, užtikrinti, kad deramas klientų tikrinimas būtų aukštos kokybės ir atliktas laiku.

Kaip nurodoma banko komentare žiniasklaidai, su išvadomis yra sutinkama, sistema bus tobulinama.

„Luminor“ bankas siekia užkirsti kelią pinigų plovimui ir finansiniams nusikaltimams, todėl mes nuolat peržiūrime ir tobuliname savo kovos su pinigų plovimu ir teroristų finansavimu praktiką. Mūsų veikla yra orientuota į Baltijos šalių gyventojus ir klientus, turinčius tvirtus asmeninius arba verslo ryšius su šiomis šalimis, mūsų rizikos apetitas yra žemas.

Esame dėkingi priežiūros institucijoms už išsamų patikrinimą, nes tokie auditai „Luminor“ suteikia vertingų įžvalgų, kaip toliau tobulinti kovos su pinigų plovimu ir teroristų finansavimu procesus. Mes sutinkame su per įprastą patikrinimą priimtomis išvadomis dėl reikalingų banko vidinių procesų tobulinimų. Galime patvirtinti, kad jau daug jų įgyvendinome, o likusius įsipareigojome užbaigti pagal priežiūros institucijoms pateiktus planus. Mums svarbu ir tai, kad priežiūros institucijos šio patikrinimo metu patvirtino, jog „Luminor“ bankas išlaiko konservatyvų verslo modelį ir nedidelį rizikos laipsnį“, – komentuoja „Luminor“ banko komunikacijos vadovė Indrė Baltrušaitienė.

Kaip informuoja Lietuvos bankas, praėjusiais metais Estijos, Latvijos ir Lietuvos priežiūros institucijos (Finantsinspektsioon, Finansų ir kapitalo rinkų komisija ir Lietuvos bankas), koordinuodamos veiksmus per Estijos priežiūros tarnybos įsteigtą kolegiją, vienu metu atliko inspektavimus visų trijų šalių „Luminor“ banko padaliniuose. Buvo tikrinama, ar banko pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos sistemos ir vidaus taisyklės atitinka teisės aktų reikalavimus.

Vienas iš bendrų Baltijos šalių finansų priežiūros tarnybų strateginių tikslų – užtikrinti, kad bankai ir kiti prižiūrimi finansų rinkos dalyviai turėtų tinkamas vidaus kontrolės sistemas. Siekdamos šio tikslo, tarnybos nuolat stebi finansų sektoriaus rizikas ir prireikus taiko priežiūros priemones.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)