„Mano nuomone, kalbėti reikia ne apie prieglobstį, o apie tikslinę imigraciją dėl spragų darbo rinkoje“, – dienraščiui „Sueddeutsche Zeitung“ sakė Federalinės užimtumo agentūros (BA) vadovas Detlefas Scheele.

„Nuo slaugos ir oro kondicionavimo iki logistikos specialistų ir mokslininkų – kvalifikuotų darbuotojų trūks visur“, – sakė jis.
Jis atmetė galimą pasipriešinimą migracijai kaip darbo problemų sprendimą.

„Galite atsistoti ir pasakyti: „Mes nenorime užsieniečių“. Bet tai neveikia, – sakė D. Scheele. – Faktas yra tas, kad Vokietijoje ima trūkti darbuotojų“.

Pasak tarnybos vadovo, dėl demografinių pokyčių šiais metais potencialių darbingo amžiaus darbuotojų skaičius sumažės beveik 150 tūkst.: „O per ateinančius kelerius metus padėtis bus dar dramatiškesnė“.

Vokietija gali išspręsti šią problemą tik apmokydama nekvalifikuotus darbuotojus ir žmones, kurie prarado darbus dėl techninių pokyčių, suteikdama galimybę nesavanoriškai dirbančioms ne visą darbo dieną moterims dirbti ilgiau ir, visų pirma, įsileisdama į šalį imigrantus“, – sakė D. Scheele.

Nesavanoriškai ne visą darbo dieną dirbantys darbuotojai yra tie, kurie sako, kad norėtų dirbti visą darbo dieną, bet neranda tokios darbo vietos.

D. Scheele pavadino darbo jėgos trūkumą pagrindine problema, kurią kita Vokietijos vyriausybė turės spręsti po rugsėjį vyksiančių federalinių rinkimų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)