Premjerė laidoje paklausta, ar verslas, kuriam nuo rugsėjo 13-osios bus ribojamos galimybės dirbti ir priimti visus klientus, šiandien nėra virtęs atpirkimo ožiu dėl to, kad valdžia žmonių nepaskatina skiepytis, I. Šimonytė iškėlė klausimą, ar tik visuomenė per daug nesureikšmina Vyriausybės galimybių įtikinti žmones tai padaryti.

Kaip teigė, Vyriausybė gali priimti sprendimus, teisės aktus, privalomus nurodymus, tačiau jeigu šalyje nėra privalomo skiepijimo, įtikinimas skiepytis yra bendra visų, o ne tik valdžios atsakomybė.

„Įtikinti skiepytis yra visų pareiga, įskaitant ir tą patį verslą, kadangi čia yra labai aiškus interesas.

Tai yra ne tik visuomenės interesas, ne tik viešas interesas, kad nekolapsuotų sveikatos sistema, bet yra ir privatus aiškus interesas.

Todėl, kad alternatyva, galima pykti ant Vyriausybės, nepykti, sakyti, kad ji dirba gerai, blogai, kad neįtikina kiekvieno iki paskutinio, kad jis pasiskiepytų, bet jei valstybei reikės įvesti tokį karantiną, koks buvo praėjusių metų pabaigoje, tuomet verslas nukentėtų dar labiau.

Man atrodo, kad yra dalis verslo, kuri puikiai tai supranta ir todėl iš esmės jau dabar nieko neverčiami priėmė sprendimus aptarnauti klientus, kurie turi imunitetą arba yra pasitikrinę“, – sakė ji.

Ingrida Šimonytė

Žurnalistui pasiteiravus, ar nemano, kad naujausi sprendimai, susiję su galimybių pasų tikrinimu didesnėse nei 1500 kv.m. prekybos ploto parduotuvėse nuo rugsėjo 13 dienos, nebus kai kurių prekybininkų, kurie įsikūrę didesnėse patalpose, konkurencijos ribojimas, teigė su tuo nesutinkanti.

„Mano žiniomis beveik visi prekybos tinklai turi mažesnių parduotuvių, yra daug mažų parduotuvių, kurios nepriklauso jokiam didžiajam tinklui, ar tai kooperatyvų sąjungos parduotuvės, ar kitos.

Ir vėlgi, aš noriu priminti, kad žiemą mes turėjome atvirkščią diskusiją, kai smulkaus verslo atstovams atrodė, kad Vyriausybės priimami sprendimai preferuoja didesnius prekybos centrus, kuriuose visuose yra didelės maisto prekių parduotuvės ir todėl jie gali laisvai veikti, nors prekiauja ir padangomis, ir kojinėmis ir kuo tik ne.

Sakyčiau, kad šių diskusijų 100 proc. yra sudėtinga išvengti, tačiau tai yra ne konkurencijos klausimas, tai yra diskusijų metu nustatyta riba ir aptarta su prekybininkų asociacija, ties kuria mes jau sakome, kad prekybos plotas yra pakankamai didelis, kad toks tikrinimas galėtų būti“, – sakė ji.

Delfi primena, kad mėsos produktų tiekėjai kalbėjo, kad pranašumą įgaus „Lidl“ prekybos tinklas, kurio parduotuvės daugiausia yra iki 1400 kv. metrų ir ribojimus patirs tik kelios didžiausios.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (346)