Pastaraisiais mėnesiais Rusija inicijuoja teisinius procesus prieš užsienio technologijų bendroves, nes šios neištrina šalies valdžios institucijų uždrausto turinio, įskaitant pornografinę medžiagą ir įrašus, laikomus ekstremistiniais ar kuriuose propaguojamos narkotinės medžiagos ar savižudybė.

Ketvirtadienį Tagansko apygardos teismas skyrė „Google“ 6 mln. rublių (apie 70 tūkst. eurų) vertės baudų už pažeidimus, nurodoma oficialiame Maskvos teismų „Telegram“ kanale. Anksčiau šią savaitę šiai kompanijai už analogiškus pažeidimus skirtos dar penkios baudos, kurių bendra suma siekia 14 mln. rublių.

Praėjusį mėnesį „Google“ buvo įpareigota sumokėti dar tris milijonus rublių už duomenų saugojimo įstatymų pažeidimą.

Anot naujienų agentūros „RIA Novosti“, „Google“ Rusijoje iki šiol skirta 32,5 mln. rublių vertės baudų.

Maskva pastaruoju metu didina spaudimą užsienio technologijų kompanijoms, ypač socialinių tinklų platformoms. Anksčiau šiemet jos buvo apkaltintos nepašalinus įrašų, kuriuose nepilnamečiai buvo raginami dalyvauti protestuose Kremliaus kritikui Aleksejui Navalnui palaikyti.

Už negebėjimą pašalinti draudžiamo turinio baudų anksčiau taip pat gavo „Facebook“, o „Twitter“ gavo dar kitokį smūgį – buvo sulėtinta platformos veikimo sparta šalyje.

Pastaraisiais metais Rusijos vyriausybė taip pat griežtina interneto kontrolę neva kovai su ekstremizmu ir nepilnamečių apsaugai. Tačiau vyriausybės kritikai teigia, kad taip tėra mėginama pažaboti žodžio laisvę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)