Tai numato Aplinkos ministerijos parengtas Atliekų prevencijos ir tvarkymo 2021-2027 metais plano projektas, skelbia ministerija.

Planuojama nuo 2023 metų įdiegti atskiras statybinių atliekų surinkimo sistemas, o ten, kur nebus atskirų konteinerių – užtikrinti gyventojams patogų jų surinkimą.

„Laukiant naujos stogo dangos ar medienos, būtina pasirūpinti po darbų likusiomis atliekomis. Jų negalima palikti šalia konteinerių ar juolab pamiškėje, o būtina išvežti į atliekų surinkimo aikšteles. Ten surūšiuotos atliekos gali būti dar kartą panaudotos“, – pranešime sakė aplinkos ministro patarėjas Marijus Gailius.

Dabar būsto remonto atliekas žmonės turėtų pristatyti į didelių gabaritų atliekų surinkimo aikšteles. Jas draudžiama mesti į mišrių komunalinių ar pakuočių atliekų konteinerius ar palikti šalia jų. Tačiau, pasak ministerijos, dažnai tokios atliekos kartu su komunalinių atliekų srautu patenka į sąvartynus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)