Bendros „Eco Baltia“ ir „Ecoservice“ pajamos šiemet sieks 124 mln. eurų, pelnas prieš palūkanas, amortizaciją ir nusidėvėjimą (EBITDA) – 24 mln. eurų, pranešė „Invalda INVL“.

„Darbas su „Ecoservice“ sustiprins mūsų atliekų surinkimo ir rūšiavimo pajėgumus, todėl perdirbimui bus nukreipiama dar didesnė atliekų dalis“, – pranešime sakė „Eco Baltia“ valdybos pirmininkas Maris Simanovičius.

Pasak įmonės „INVL Asset Management“ privataus kapitalo fondo „INVL Baltic Sea Growth Fund“ partnerio ir „Eco Baltia“ stebėtojų tarybos pirmininko Vytauto Plunksnio, „Eco Baltia“ ateityje didins perdirbimo pajėgumus.

„Tikimės ir netolimoje ateityje pranešti rinkai apie naujus plėtros projektus ir sandorius aplinkos tvarkymo bei perdirbimo srityse“, – pranešime sakė V. Plunksnis.

Sandoriui daugiau nei 20 mln. eurų paskolą suteikė bankas „Luminor“.

Sutartis dėl „Ecoservice“ akcijų įsigijimo pasirašyta gegužę, o liepos pradžioje sandoriui leidimą suteikė Konkurencijos taryba.

„Ecoservice” grupei priklauso kelios komunalinių ir statybinių atliekų bei aplinkos tvarkymo įmonės. Grupėje dirba apie 900 darbuotojų, jos apyvarta pernai siekė 35 mln. eurų.

Iki šiol 100 proc. „Ecoservice” akcijų priklausė bendrovei „AWT Holding“, kurią valdo investicijų bendrovė „BaltCap“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)