Dar gegužės pabaigoje „Achemos grupė“ paskelbė, kad jai laikinai vadovaus I. Kimienė, o nuo rugpjūčio 16 dienos generaliniu direktoriumi skiriamas Mindaugas Liaukonis, vadovaujantis grupės trąšų ir agroverslo prekybos bendrovei „Agrochema“.

„Achemos grupė“ nurodė, kad iki gegužės pabaigos jai vadovavęs Nerius Jasinavičius dirbo laikinai. Nuo 2018 metų koncerno valdyboje dirbęs N. Jasinavičius vadovu buvo paskirtas nuo 2020-ųjų gruodžio 1 dienos, tačiau tuomet nebuvo nurodyta, kad jis dirbs tik laikinai.

I. Kimienė taip pat yra grupės bendrovių „Achema“, „Iremas“, „Draudimo brokerių aljansas“, „Kapitalo srautai“, „Achempak“, „Transachema“, Krovinių terminalo, Centrinio Klaipėdos terminalo ir „Klaipėdos laivų remonto“ valdybų narė.

Nuo 2011 metų, kai mirė buvęs pagrindinis „Achemos grupės“ akcininkas ir vadovas Bronislovas Lubys, I. Kimienė bus jau dvylikta koncerno vadovė.

„Achemos grupei“ ilgesnį ar trumpesnį laiką yra vadovavę Arūnas Laurinavičius, Valdemaras Vareika, Romualdas Žadeika, Rimvydas Vaštakas, Kasparas Jurgelionis, Linas Sabaliauskas, Audrius Bendaravičius, Mindaugas Deksnys, Giedrius Jakubauskas ir Kastytis Braziulis.

Dėl kai kurių iš jų paskyrimo buvo ginčijamasi teismuose, o K. Jurgelionis laikinuoju „Achemos grupės“ vadovu 2015-ųjų birželį išbuvo vos kelias valandas.

„Achemos grupė“ valdo bendroves Lietuvoje ir užsienyje – Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje ir kitose šalyse.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)