Eurostato paskelbti skaičiai skyrėsi nuo rodiklių, kuriuos dieną anksčiau paviešino JK nacionalinės statistikos tarnyba (ONS), teigusi, kad eksportas „viršijo“ prieš „Brexitą“ buvusius lygius.

Skaičiai smarkiai skiriasi dėl to, kad ES ir JK statistikos tarnybos eksporto ir importo skaičiavimams taiko skirtingą metodiką.

Eurostato skaičiavimais, kurie pagrįsti prekių verte, ES importas iš JK sausio–birželio mėnesiais, palyginti su tuo pat laikotarpiu pernai, sumažėjo 18,2 procento.

Didžiausių ES prekybos partnerių dešimtuke, kuriame JK užėmė trečią vietą, sumažėjo tik importas iš Didžiosios Britanijos.

Visos kitos didžiausios prekybos partnerės – Kinija, Jungtinės Valstijos, Šveicarija, Rusija, Turkija, Japonija, Norvegija, Pietų Korėja ir Indija – padidino eksportą į ES.

Tuo tarpu ES eksportas į visas šias dešimt šalių pirmąjį pusmetį padidėjo.

ES eksportas į Didžiąją Britaniją išaugo 5,5 proc., o prekybos su šia šalimi balansas padidėjo nuo 47,8 mlrd. eurų 2020 metų pirmąjį pusmetį iki 69,6 mlrd. eurų.

Bendras ES eksportas birželį, palyginti su metais anksčiau, padidėjo 22,3 proc. iki 188,3 mlrd. eurų, o ES importas iš likusių pasaulio šalių išaugo 29,6 proc. iki 173,5 mlrd. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)