Nepaisant pandemijos iššūkių, Lietuvos sostinė toliau stiebiasi tarp perspektyviausių Europos miestų. Vis labiau skatindamas verslo plėtrą, Vilnius vėl atsidūrė tarptautinių ekspertų akiratyje ir tampa dar patrauklesniu miestu naujoms technologijų verslo investicijų galimybėms.

Rugpjūčio 12 dieną pasirodžiusiame 2021 metų Ateities technologinių miestų reitinge Vilnius bendroje lentelėje pateko tarp 20 geriausiųjų. Kasmet „Financial Times“ investicijų ekspertų padalinio „fDi Intelligence“ sudaromas technologinių miestų reitingas siekia išanalizuoti naujausią užsienio investicijų skatinimo veiklą visoje Europoje, atskleisti perspektyviausias vietas technologijų verslo investicijoms ir plėtrai.

Reitinge išvardyti miestai buvo vertinami pagal 5 kategorijas: ekonominį potencialą, inovatyvumą ir patrauklumą, verslo aplinkos startuoliams stiprybes, išlaidų efektyvumą, užsienio investicijų rezultatą bei papildomą šeštąją kategoriją – užsienio investicijų strategiją. Trijose kategorijose Lietuvos sostinė pasirodė geriau nei pernai išleistame analogiškame reitinge – išlaidų efektyvumo kategorijoje iš 10 vietos Vilnius pakilo į 9, užsienio investicijų strategijos – iš 13 į 10, o užsienio investicijų rezultatų – iš 9 į 8 vietą.

Susumavus visus rezultatus, Lietuvos sostinė bendrove vertinimų lentelėje atsidūrė 17 vietoje, aplenkdama tokius Europos miestus kaip Milanas, Talinas, Kembridžas, Edinburgas, Praha ar Kopenhaga. Iš viso šiemet vertinime dalyvavo 76 miestai.

„Pranašumo technologijų srityje siekia viso pasaulio miestai – konkuruojama dėl pažangos ir talentų. Džiugu, kad Vilnius vis ryškiau matomas kaip svarbus žaidėjas pasauliniame kontekste, tačiau tam, kad neužleistume savo pozicijos ir ateityje, turime daryti dar daugiau: nepaliauti ieškoti talentų, telkti ekosistemą ir skatinti jos dalyvius veikti kartu“, – sako oficialios Vilniaus miesto turizmo ir verslo plėtros agentūros „Go Vilnius“ direktorė Inga Romanovskienė.

Anot jos, apie Vilnių vis plačiau kalbama kaip apie atvirą, svetingą miestą, sukaupusį didelę patirtį įvairiose technologijų srityje, turintį gabių ir perspektyvių specialistų, o tai padeda pritraukti užsienio verslus ir talentus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)